Στ. Σπαθής: Επιστολή για Δομές Υγείας Κεφαλληνίας & Ιθάκης & Ξενοδοχεία Καραντίνας

spot_img

Αργοστόλι, 23/06/2020

Προς: 

  • Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη
  • Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα
  • Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια

Κοιν.:

  • Βουλευτή Κεφαλληνίας & Ιθάκης, κ. Παναγή Καππάτο

Θέμα: Στελέχωση Δομών Υγείας Κεφαλληνίας & Ιθάκης και Ξενοδοχεία Καραντίνας

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Αξιότιμοι Κύριοι,

Είναι πλέον γνωστό τοις πάσι ότι η υγειονομική κρίση που ξέσπασε με αφορμή τον covid-19 έφερε στην επιφάνεια και ανέδειξε τα προβλήματα των δομών υγειονομικής περίθαλψης της χώρας μας.

Στο ξέσπασμα της κρίσης, φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες έσπευσαν να καλύψουν τα κενά σε υγειονομικό εξοπλισμό μέσω δωρεών, προκειμένου να θωρακίσουν τη χώρα έναντι του απειλητικού ιού. Νοσοκομεία όπως το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, με τις ευλογίες των κατοίκων του νησιού, «δάνεισαν» υπάρχον εξοπλισμό από ΜΕΘ που θα στελεχώνονταν  μελλοντικά , με γνώμονα το κοινό συμφέρον, ενισχύοντας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου με επιπρόσθετες κλίνες. Είναι βεβαίως απορίας άξιον πως τρείς μήνες μετά και ενώ η χώρα έχει ξεπεράσει προσωρινά τον κίνδυνο, όχι απλά δεν επεστράφη ο εξοπλισμός αλλά ούτε καν στελεχώθηκαν τα νοσοκομεία του νησιού μας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και όλα αυτά ενώ παράλληλα παρακολουθήσαμε στο γειτονικό νησί της Ζακύνθου να εγκαινιάζουν τη ΜΕΘ του νοσοκομείου τους.

Επιπλέον πριν περίπου ένα μήνα προστέθηκε στη λίστα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικοί προορισμοί και η κατάταξή τους σε ζώνες επικινδυνότητας βάση των παρεχόμενων υγειονομικών δομών ή της έλλειψης εγκαταστάσεων ΜΕΘ.

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη χαρακτηρίστηκαν νησιά ΄Γ κατηγορίας, δηλαδή «Ζώνη Υψηλού Κινδύνου», αφού δεν διαθέτουν ΜΕΘ προκαλώντας σάλο και ανυπολόγιστη ζημιά. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι ορισμένοι Tour Operators άδραξαν την ευκαιρία και απαίτησαν τιμές κόστους από επαγγελματίες του τουρισμού λόγω της «επικινδυνότητας» στην οποία το Υπουργείο Τουρισμού τους κατέταξε. Ακόμη και αν κόπασε η ένταση αυτού του γεγονότος, μια αναζήτηση στο google αρκεί για να μας κατατάξει κάποιος εκ νέου στη ΄Γ κατηγορία.

Το τελειωτικό χτύπημα δε, στο τουριστικό προϊόν και τις επιχειρήσεις, ήρθε μέσα από τηλεοπτική συνέντευξη του Υπουργού Τουρισμού κ.Θεοχάρη στο σταθμό OPEN την 21/06/20, όταν ρωτήθηκε αναφορικά με τα ξενοδοχεία καραντίνας και τους διαγωνισμούς οι οποίοι απέβησαν άγονοι. Ξεκάθαρα ο κύριος Υπουργός μίλησε για επίταξη ποσοστού δωματίων των δομών, εννοώντας ότι υγιείς και νοσούντες θα διαμένουν σε διπλανά δωμάτια, δημιουργώντας νέο πανικό στους tour operators και τους επισκέπτες που επέλεξαν τη χώρα μας ως «ασφαλή» προορισμό. Τονίζεται ότι στη προκήρυξη ξενοδοχείων καραντίνας η αποζημίωση για τα νησιά μας ανά ημέρα είναι μόλις 10 ευρώ ανά κενό δωμάτιο  και 30 ευρώ  συμπεριλαμβανομένου και του κόστους σίτισης αν διαμένει κρούσμα, όταν η αντίστοιχη αποζημίωση σε ξενοδοχεία της Αττικής ανέρχεται στα 120 ευρώ ανά διαμονή.

Έστω και τώρα, εν τω μέσω της σεζόν, οφείλετε να επανδρώσετε τις υγειονομικές δομές και φυσικά να επιλύσετε το μείζον θέμα του ξενοδοχείου καραντίνας προκειμένου μόνιμοι κάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες να νιώθουν ασφαλείς και να λαμβάνουν τη περίθαλψη που πραγματικά αξίζουν.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img