Σε Αργοστόλι & Ληξούρι Ειδικός στις αντισεισμικές κατασκευές – Επίσκεψή του και σε σχολεία

spot_img

Σήμερα είχα την τιμή να υποδεκτώ στο νησί μας τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, τμήμα πολιτικών μηχανικών και επισκέπτη καθηγητή στο Πολυτεχνείο της Βιέννης δρ. Στέφανο Δρίτσο, τον δικό μας καθηγητή που μας δίδαξε τα μυστικά των αντισεισμικών κατασκευών.
Ο δρ Δρίτσος είναι ένας από τους επιστήμονες που συνέταξαν τον κανονισμό ενισχύσεων ( ΚΑΝ.ΕΠΕ ) ενώ είναι μέλος των ειδικων επιτροπών του ΟΑΣΠ.
Θεωρείται ο πλέον ειδικός στην χώρα στις αποκαταστάσεις των βλαβερών κτηρίων απο σεισμό.
Με τον καθηγητή επισκεφτήκαμε σχολικά κτίρια στο Αργοστόλι αλλά και το Ληξούρι καθώς και το μηχανουργείο του ΕΠΑΛ Ληξουρίου που παραμένει κλειστό από τον σεισμό του 2014.
Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και το δήμαρχο Ληξουρίου Γιώργο Κατσιβελη και να τους εκθέσουμε την πρόθεση της Αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς και Ιθάκης να οργανώσει σε συνεργασία με τους 4 δήμους, το ΤΕΕ αλλά και το Πανεπιστήμιό Πατρών τον 2βαθμιο προσεισμικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων.
Είναι υποχρέωση όλων μας να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε κάθε μαθητής μας να μπορεί να φοιτά σε σχολείο του οποίου το κτήριο θα είναι ασφαλές και σύγχρονο.
Αν μια περιοχή της χώρας δικαιούται τον 2βαθμιο έλεγχο σχολικών κτηρίων αυτή είναι η Κεφαλονιά, η Ιθάκη αλλά και τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά.
Σε αυτή τη προσπάθεια είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και ευγνώμων που θα έχουμε την επιστημονική συνδρομή του καθηγητή Δρίτσου και της ομάδος του.
Είμαι σίγουρος ότι τόσο οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων όσο και οι σύλλογοι δασκάλων και καθηγητών θα σταθούν δίπλα μας αφού αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα τους πολλών χρόνων!

Από το Facebook της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img