Προετοιμασία στην Κεφαλονιά για την εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατόμων με αναπηρία

spot_img

Προετοιμασία στην Κεφαλονιά, εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς, πραγματοποιεί εδώ και λίγες ημέρες η εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατόμων με αναπηρίες. Με μεγάλη προσοχή στις οδηγίες ατομικής και ομαδικής ευθύνης και απόλυτη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τρία στελέχη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος άρχισαν προπονήσεις στο πανέμορφο νησί στις 21 Αυγούστου και θα τις συνεχίσουν μέχρι τις 30 του μήνα. Τόπος διεξαγωγής το κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» στο Αργοστόλι. Παίρνουν μέρος οι αθλητές της κλάσης 6 των ορθίων Μάριος Χατζηκυριάκος, Λευτέρης Μαύρης και Παναγιώτης Ιωάννου. Η προετοιμασία διοργανώνεται σε συνεργασία με το σωματείο-μέλος της ελληνικής ομοσπονδίας του αθλήματος Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά. Την οργάνωση και το προπονητικό πρόγραμμα έχει αναλάβει ο προπονητής της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Πολυχρόνης Πολίτσης, που είναι και υπεύθυνος στο νεοσύστατο τοπικό σωματείο. Μένει μόνιμα στο νησί του Ιονίου, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη συνάντηση και απηύθυνε την πρόσκληση στους διεθνείς.

Η συγκέντρωση προετοιμασίας στην Κεφαλονιά δίνει στους αθλητές το επιπλέον προτέρημα για δουλειά με αλλαγές καιρικών συνθηκών και παραστάσεων πριν από μία χρονιά, που όλοι καταλαβαίνουν ότι επίσης θα έχει ιδιαιτερότητες λόγω της πανδημίας. Απουσιάζει δυστυχώς, ο Γιώργος Μουχθής, που μαζί με τον Χατζηκυριάκο είχαν οδηγήσει την Ελλάδα στη 2η θέση της Ευρώπης στο ομαδικό ΤΤ6 το 2019. Ο επί σειρά ετών αθλητής της εθνικής ομάδας γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον ομοσπονδιακό προπονητή ότι η παρουσία του καθίσταται αδύνατη εξαιτίας της έξαρσης του Covid-19.

Σε επίπεδο Ε.Α.ΟΜ. Α.Με.Α. ο Χατζηκυριάκος και ο Ιωάννου ανήκουν στον Π.Α.Σ.Κ.Α., ενώ ο Μαύρης αγωνίζεται στον Τριπτόλεμο. Στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. οι τρεις αθλητές κάνουν φέτος αθλητικό δελτίο στον Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά. Στη 10ήμερη προετοιμασία συμμετέχουν και οι αθλητές του τοπικού σωματείου Παύλος Παπαδόπουλος και Αντώνης Αγγέλου, ενώ την ίδια ώρα είναι σημαντική η συνεισφορά του Αλέξανδρου Καραϊωσήφ. Ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο σωματείο Εν Σώματι Υγιεί ΑΣ ΑμεΑ Βέροιας βρίσκεται στο πλευρό του Πολυχρόνη Πολίτση.

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, που διατηρεί με την Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α., η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έστειλε στην Κεφαλονιά ένα τραπέζι για τις ημέρες του προπονητικού καμπ και οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά για την εξυπηρέτηση.

Η προετοιμασία στο Αργοστόλι είχε αποφασιστεί από καιρό σε συνεννόηση του σωματείου με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρίες και τον δήμο. Με αυτή την αφορμή ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος υποδέχθηκε την περασμένη Δευτέρα στο γραφείο του τον γενικό γραμματέα της ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ Κωνσταντίνο Σιάχο και τον προπονητή της εθνικής ομάδας και του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς Πολυχρόνη Πολίτση. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόξενος Βίκτωρας Ρουχωτάς. Στη συζήτηση παρουσιάστηκαν τρόποι μελλοντικής συνεργασίας για τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων για άτομα με αναπηρίες, σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο, με απώτερο σκοπό την προώθηση διαχρονικών αξιών, όπως η ισότητα, η ευγενής άμιλλα και η δίκαιη προσβασιμότητα σε όλους.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται