Παναγής Καππάτος: “Πέντε νέες ΜΕΘ για την Κεφαλονιά”

spot_img

Σήμερα συμμετείχα σε μια σημαντική τηλεδιάσκεψη για θέματα που αφορούν την υγεία και τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης λόγω του Covid-19.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές της ΝΔ στα νησιά του Ιονίου, η Περιφερειάρχης κ. Ρόδη Κράτσα και ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννης Καρβέλης.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ μας ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Στη συζήτηση, διάρκειας περίπου 2 ωρών, συζητήσαμε για όλα τα θέματα που αφορούν τον τομέα της υγείας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία λόγω του νησιωτικού χαρακτήρα της έχει ιδιαίτερα σύνθετα προβλήματα.

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις ανάγκες για νέο προσωπικό, την κτιριολογική κατάσταση των νοσοκομείων, τη διοίκηση των μονάδων υγείας, την αξιοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της υγείας, τα κίνητρα για προσέλκυση προσωπικού καθώς και πλήθος άλλων ζητημάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη συζήτηση που είχαμε για την πλατφόρμα αιτήσεων υγειονομικού προσωπικού (εκτός των γιατρών οι οποίοι μπορούν πάντα να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους). Εξαιτίας λαθών στις αιτήσεις, υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και δημιουργούνται ζητήματα με τη στελέχωση των νοσοκομείων σε όλα τα νησιά του Ιονίου. Ζητήσαμε από τον κ. Καρβέλη και συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια ώστε να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για να υπάρξει δεύτερος γύρος αιτήσεων για τις δομές υγείας των νησιών μας.

Τέλος σε ότι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπως είχε συζητηθεί και αναμέναμε, θα σταλούν 5 ολοκαίνουργιες μονάδες ΜΕΘ της εταιρείας Draeger, πλήρως εξοπλισμένες. Αυτή η εξέλιξη θα αποτελέσει σοβαρή βάση για την προσπάθεια λειτουργίας της ΜΕΘ στο νομό μας, παρά τη δυσκολία ανεύρεσης ιατρικού προσωπικού.

Με τον κ. Καρβέλη συμφωνήσαμε να είμαστε σε επικοινωνία και να έχουμε νέα συνεργασία για την παρακολούθηση των θεμάτων που αφορούν την υγεία στα νησιά μας.

Ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία τους συναδέλφους Βουλευτές, την κυρία Περιφερειάρχη και το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται