Ο Π. Καππάτος στο Υπουργείο Υγείας για την επιστροφή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

spot_img

Σήμερα επισκέφθηκα το Υπουργείο Υγείας, όπου είχα συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, ενώ με τηλεδιάσκεψη συμμετείχε στη συζήτηση και η εκπρόσωπος του «Κληροδοτήματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή», κ. Καλυψώ Νομικού.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την επιστροφή του εξοπλισμού και τη λειτουργία της ΜΕΘ/ΜΑΦ του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας.

Επίσης συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επικείμενη κατασκευή του καινούργιου τμήματος επειγόντων περιστατικών (Τ.Ε.Π.) στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, που θα αποτελέσει κτιριολογικά τη συνέχεια της μεγάλης δωρεάς του «Κληροδοτήματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή» στην κοινωνία των νησιών μας.

Στα πλαίσια της συμβολής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που λαμβάνει χώρα για την ενίσχυση των δομών υγείας σε όλη την Ελλάδα, συζητήθηκε και η δυνατότητα το «Κληροδότημα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή», να συμβάλλει στη χρηματοδότηση άλλων κρίσιμων υποδομών του νοσοκομείου που χρήζουν επισκευής ή ενίσχυσης.

Με τον κ. Υφυπουργό συζητήσαμε και για την ενίσχυση του προσωπικού του νοσοκομείου, παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η έλλειψη ενδιαφέροντος για πλήρωση των θέσεων σε αυτή τη φάση.

Άμεσα υλοποιούνται 3 ενέργειες:

✅ Προκήρυξη θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, άνω των 60 θέσεων

✅ Προκήρυξη θέσεων επικουρικών ιατρών

✅Υπογραφή της συνεργασίας του νοσοκομείου με ιδιώτες ιατρούς για 2 μήνες, με δυνατότητα παράτασης της σύμβασης για τουλάχιστον ακόμα 2 μήνες

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις και για μόνιμο ιατρικό προσωπικό, με βάση τα κίνητρα που επεξεργάζεται για τις νησιωτικές περιοχές το Υπουργείο Υγείας και το αίτημα που υπέβαλλα, ώστε να χαρακτηριστεί άγονο νοσοκομείο το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, για να υπάρξουν περεταίρω κίνητρα προσέλκυσης ιατρών.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται