Νέα στοιχεία από την εξαφάνιση βάρκας στην Κεφαλονιά – Τελικά κλάπηκε μετά την ενοικίαση;

spot_img

Φτάνουν πολλές ειδήσεις και εμφανίζονται συνεχώς νέα στοιχεία μετά τη χτεσινή εξαφάνιση της λέμβου με τους τέσσερις επιβάτες στα ανοιχτά της Κεφαλονιάς.

Ο συναγερμός σήμανε μόλις το Λιμενικό ενημερώθηκε από ιδιώτη που εκμισθώνει θαλάσσια μέσα ότι από το πρωί έχει εκμισθώσει μια λέμβο σε έναν Κροάτη υπήκοο μαζί με άλλους 3 φίλους του και βάσει της συμφωνίας που είχαν κάνει, έπρεπε να έχει γυρίσει από τις 16:00 όμως αγνοείται.

Πρόκειται για μια λέμβο περίπου πέντε μέτρων και οι έρευνες σύμφωνα με τον κ. Κοκκάλα γίνονται με τον συντονισμό του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας και διάσωσης.

«Από την πρώτη στιγμή από τη λιμενική αρχή τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, απέπλευσε πλωτό σκάφος της υπηρεσίας μας, σκάφος πλωτό της FRONTEX, κινητοποιήθηκαν οι όμορες λιμενικές αρχές, τα χερσαία μέσα της λιμενικής αρχής, αλιευτικοί σύλλογοι κ.λπ», εξήγησε ο κ. Κοκκάλα που όπως τόνισε οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές.

Σήμερα μάλιστα θα κινητοποιηθούν επιπλέον και εναέρια μέσα συνεπικουρώντας την προσπάθεια χερσαίων και πλωτών προς τον εντοπισμό της βάρκας.

Παρόλο που το Λιμενικό σώμα συνεχίζει τις έρευνες μέχρι και αυτή τη στιγμή, νέα στοιχεία κάνουν λόγο ότι οι τέσσερις επιβάτες (3 άνδρες και μία γυναίκα), με καταγωγή από την Κροατία, νοίκιασαν τη βάρκα με πλαστές ταυτότητες, κατά πάσα πιθανότητα, και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν μη δίνοντας κανένα σημείο ζωής κλέβοντας με αυτό τον τρόπο τη λέμβο.

Ο ιδιοκτήτης της λέμβου φυσικά ανησύχησε και κάλεσε άμεσα το Λιμενικό και κινητοποίησε γνωστούς και φίλους με καταλύματα.

Όμως, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος τους ούτε καν μια βυθισμένη βάρκα. Έτσι, όλα αυτά έχουν οδηγήσει στην υπόθεση της κλοπής.

Φυσικά το Λιμενικό θα συνεχίσει τις έρευνες μέχρι να έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το θέμα και θα βγάλει σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται