Ευτυχώς η Κεφαλονιά μας γλύτωσε τα χειρότερα της πανδημίας!

spot_img

Ευτυχώς η Κεφαλονιά μας γλύτωσε τα χειρότερα της πανδημίας! 

Σήμερα, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε με τηλεοπτικό διάγγελμα του στον Ελληνικό λαό τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης του Κορονοϊού και των επακόλουθων συνεπειών του στη χώρα μας. 

Τα αναγκαστικά προληπτικά αυτά μέτρα θα ισχύσουν επιδημιολογικά για λόγους πρόληψης νωρίς, από τη Τρίτη 3 Νοεμβρίου για ένα μήνα μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, για να προλάβουμε  δυσάρεστες καταστάσεις πριν αυτές ξεφύγουν όσο τα πάμε σχετικά καλά σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Οι οποίες αν και μερικές είναι πλουσιότερες και με καλύτερα συστήματα υγείας από εμάς πραγματικά δεινοπαθούν με εκατοντάδες θανάτους και δεκάδες χιλιάδες κρούσματα την ημέρα! 

Η χώρα μας θα χωριστεί σε δυο ζώνες ανάλογα με την επικινδυνότητα της πανδημίας και ευτυχώς λόγω της συνεπής τήρησης των μέτρων κατά του Κορονοϊού από την πλειοψηφία των Κεφαλονίτων θα βρισκόμαστε στην ευνοϊκή ζώνη σε αντίθεση με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και γενικά τη Βόρεια Ελλάδα οι οποίες θα βρίσκονται στην ζώνη αυξημένων πιο δυσάρεστων μέτρων. 

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Στην Κεφαλονιά απλά θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, την οποία έχουμε συνηθίσει, παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Θα υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί. Θα εφαρμοστεί η ευνοϊκή κατά τα άλλα για τους εργαζόμενους τηλε-εργασία κατά 50% στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και θα υπάρξει τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια. Δεν θα υπάρχουν συναθροίσεις και όπως κάναμε μέχρι τώρα θα πρέπει να κρατάμε αποστάσεις και να φροντίζουμε για τη προσωπική υγιεινή. 

Θεωρώ ότι τα νέα μέτρα αυτά της κυβέρνησης είναι για το καλό όλων μας και για αυτό σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα θα πρέπει να τηρούνται από όλους, νέους και μεγαλύτερους, γιατί αν συνεχίζαμε χωρίς αυτά τα πράγματα θα ξέφευγαν με δραματικά πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και τις τσέπες όλων των συμπολιτών μας! 

Εκτιμώ ακόμα ότι τα αναγκαστικά αυστηρότερα μέτρα αυτά που ζήτησαν οι επιστήμονες για να σωθούν ζωές Ελλήνων θα τύχουν ξανά ευρείας αποδοχής και εφαρμογής από εμάς τους Κεφαλονίτες. Αυτό θα συμβεί διότι αντιλαμβανόμαστε ότι έρχεται ο δύσκολος από την άποψη φυσικής έξαρσης ιώσεων χειμώνας και ότι το τελευταίο που θέλουμε να ακούσουμε στο νησί μας είναι ότι ο πρώτος ασθενής από Κορονοϊο πέθανε στην Κεφαλονιά ή ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα λιτότητας στο μακρινό μέλλον για να πληρώσει τα δάνεια από τις αγορές τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν τα θετικά τωρινά μέτρα προστασίας των οικονομικά θιγόμενων. Βέβαια, δε προβλέπω σήμερα ότι θα συμβεί αυτό το δυσάρεστο ενδεχόμενο στο μέλλον αν τηρούμε όλοι με συνέπεια τα μέτρα της κυβέρνησης. 

Οπότε, προσέχουμε όλοι σήμερα για να έχουμε όλοι υγεία και χρήμα αύριο! 

Σπύρος Καγκάδης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img