Επιμελητήριο: Επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών για μείωση ενοικίου επιχειρήσεων

spot_img

Προς:

Υπουργό Οικονομικών, κ.Χρήστο Σταϊκούρα

Υφυπ.  Οικονομικών, κ. Απ. Βεσυρόπουλο

κοιν. Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

ΘΕΜΑ: Ανάγκη να συμπεριληφθούν  και οι εμπορικές επιχειρήσεις στη μείωση ενοικίου για τους μήνες  Ιούλιο και Αύγουστο

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Με πρόσφατη απόφασή σας,  προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις, για τις οποίες θα ισχύσει η μείωση ενοικίου 40% και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Στην απόφασή σας αυτή δεν γίνεται δυστυχώς καμία αναφορά στα εμπορικά καταστήματα.

Ζητάμε άμεσα να συμπεριληφθούν στο μέτρο της μείωσης του ενοικίου στο 40%, χωρίς βεβαίως να στερηθούν των όποιων ελαφρύνσεων οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών. Η μη συμπερίληψη των εμπορικών καταστημάτων συνιστά το λιγότερο κατάφωρη αδικία εις βάρος των επιχειρήσεων αυτών.

Ειδικότερα δε, όπως έχουμε αλλεπάλληλα σημειώσει, στις αμιγώς τουριστικές περιοχές η επιβίωση των εμπορικών καταστημάτων διακυβεύεται σημαντικά, λόγω της μη έλευσης επισκεπτών  που έχει ως αποτέλεσμα μηδενικούς τζίρους. Η πρόβλεψή μας είναι ότι η δυσκολία τους να ανταπεξέλθουν στις πάγιες υποχρεώσεις τους θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και πέραν των θερινών μηνών.

Σύμφωνα με δικές σας δηλώσεις, έχετε «πλήρη αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένοι κλάδοι και επιχειρήσεις, καθώς και συνολικά της δυναμικής της οικονομίας». Εάν αυτό είναι αλήθεια, σας ζητάμε από τη θέση μας ως εκφραστές των συμφερόντων της μικρομεσαίας επιχείρησης, να αποδειχθεί εμπράκτως και να μην αποτελεί μια απλή εξαγγελία.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες και άμεσα τη σχετική πρόβλεψη για μείωση του ενοικίου και για τα εμπορικά καταστήματα.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ,

Σταύρος Σπαθής

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img