Διακοπή κυκλοφορίας από Βιλατώρια (28ο χλμ Αργοστολίου – Ληξουρίου) έως διασταύρωση προς Βλυχάτα

spot_img

O Αστυνομικός Διευθυντής ενημερώνει:

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Άρθρο 1ο

Την  διακοπή της κυκλοφορίας των πεζών και  όλων των οχημάτων σε τμήμα της Επαρχιακής Οδού Νο 44 (ενωτικής επαρχιακής οδού 40 από Βιλατώρια στο 28ο χλμ Αργοστολίου – Ληξουρίου) και συγκεκριμένα 2,200μ. μετά την διασταύρωση με την Ε.Ο 39 (28Ο χλμ Αργοστολίου – Ληξουρίου) και για μήκος 500μ. περίπου με κατεύθυνση προς τα Βιλατώρια έως την διασταύρωση με αγροτική οδό προς Βλυχάτα, για το χρονικό διάστημα από ώρα 08:30 της 10-01-2020 έως και 18:00 ώρα της 25-01-2020, για την εκτέλεση εργασιών στα πλαίσια του έργου «Αποκαταστάσεις βλαβών σε τμήματα του Οδικού Δικτύου Παλικής» για το οποίο Κύριος του Έργου είναι η Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων και Διευθύνουσα Υπηρεσία η Διεύθυνση Τεχνικών  Έργων Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Άρθρο 2ο

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της οδού: διασταύρωση  Ε.Ο 44 με Ε.Ο 39 (θέση Βουτσινίχα) και ακολούθως Ε.Ο 39 (Αργοστολίου – Ληξουρίου) – θέση Κεχριώνας – Λουκεράτα – Βλυχάτα – Σκηνέας – αγροτική οδός προς Βιλατώρια – Κοντογενάδα μέχρι την διασταύρωση με Ε.Ο 44 (γεφύρι).

Άρθρο 3ο

Ο ανάδοχος του έργου (ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΠΥΡΑΤΟΣ Ε.Δ.Ε) παρακαλείται  για την τοποθέτηση και  αφαίρεση έγκαιρα των προβλεπόμενων και απαραιτήτων πινακίδων (ρυθμιστικών –πληροφοριακών) οδικής σήμανσης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα άρθρα 9 & 10  του Ν 2696/99 « Περί Κώδικα  Οδικής   Κυκλοφορίας »  όπως  τροποποιήθηκε  με  τον  Ν. 3542 / 07 και Ν. 3904/2010 <<Κ.Ο.Κ.>> και σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας για την εφαρμογή  Υπηρεσίας (Α.Τ. Παλικής).

Επιπλέον ο ανάδοχος του έργου έχει την ευθύνη και οφείλει, καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, να συντηρεί και επιτηρεί την οδική σήμανση και να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με σκοπό να προσφέρεται διαρκώς ευκρινής και άμεση αντίληψη των ρυθμίσεων και των απαιτούμενων πληροφοριών, να αποκλείεται ο χώρος των εργασιών, καθώς και να διεξάγεται με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων, των εργαζομένων και χρηστών.

Άρθρο 4ο

Η παρούσα ισχύει:

-Μετά την πραγματοποίηση επιτόπιας αυτοψίας, από τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής και τον ανάδοχο του έργου για την ορθότητα της τοποθέτησης της προβλεπόμενης κυκλοφοριακής σήμανσης και την αναγκαιότητα λήψης τυχόν πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής σήμανσης.

-Από την τοποθέτηση των σχετικών ενδεικτικών πινακίδων.

-Από την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/99 περί Κ.Ο.Κ. και την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3861/2010.

Άρθρο 5ο

Οι  παραβάτες της παρούσας διώκονται και  τιμωρούνται σύμφωνα με τις  ποινές που ορίζονται από τα άρθρα 4,52,104 και 105 του Ν. 2696/99 « Περί Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας » όπως  τροποποιήθηκε-αντικαταστάθηκε  και ισχύει, καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις  .

Άρθρο 6ο

Η εφαρμογή (εκτέλεση) της παρούσας ανατίθεται στο Α.Τ. Παλικής το οποίο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα  να επιβλέψει για την τοποθέτηση  των αναγκαίων πινακίδων  και την αφαίρεση τους  μετά την λήξη των εργασιών και να επιτηρεί σε καθημερινή βάση το ανωτέρω οδικό τμήμα για την εφαρμογή των οριζομένων στην παρούσα, με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων. Σε περίπτωση διαπίστωσης οποιασδήποτε παραβίασης των ανωτέρω να εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία κατά παντός υπευθύνου.-

 Ο   ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Ιωάννης Γ. ΜΠΟΥΜΗΣ 

Αστυνομικός Διευθυντής

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img