Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: Ο βιολογικός καθαρισμός στο Βαθύ Ιθάκης είναι έργο πνοής

spot_img

Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΙΘΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ!

Κατά τη πρόσφατη επίσκεψη τους στην Ιθάκη οι Υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Γεωργία Καππάτου, Λευτέρης Κρητικός και Σταύρος Τουλάτος, ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο κ. Διονύσιο Στανίτσα ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, χωροθέτησης και οι αναγκαίες τεχνικές μελέτες για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού στο Βαθύ Ιθάκης. 

Παρά ταύτα η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ιθάκης, αντί να στηρίξει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού, επιλέγει να εκφράσει τις επιφυλάξεις της σχετικά με την προκαταρκτική μελέτη του έργου αλλά και την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκρινε τη μελέτη. 

Επικαλούμενη δε τον όγκο της μελέτης (άνω των 200 σελίδων) και τη δυσκολία της κατανόησης της από τα στελέχη της που την ανέγνωσαν, αμφισβητεί τη χωροθέτηση του συγκεκριμένου έργου αλλά και τη λειτουργία του.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Επικαλείται μελέτη του 1994 όταν παραβλέπει ακόμη και την από 19.4.2017 επιστολή του πρ. Έπαρχου Ιθάκης, προς το τότε Περιφερειακό Συμβούλιο δια της οποίας ζητούσε να προχωρήσει άμεσα νέα μελέτη για το βιολογικό και το αποχετευτικό, καθώς είναι η μόνη λύση για τη διαχείριση λυμάτων και τη προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Η Δημοτική Αρχή, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να επιτευχθεί τόσο η προστασία του περιβάλλοντος όσο και η απρόσκοπτη τουριστική ανάπτυξη ολόκληρου του νησιού της Ιθάκης.

Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής

Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Αργοστόλι, 28.3.2023

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img