70 χρόνια μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, η Ιθάκη παραμένει & αντέχει στο χρόνο και στις δυσκολίες (εικόνες)

spot_img

Ιθάκη. 82 χλμ αφιερωμένα με αγάπη και σεβασμό. 70 χρόνια μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, η Ιθάκη παραμένει και αντέχει στο χρόνο και στις δυσκολίες. Περιμένει πάντα τον “Οδυσσέα” της, από το μακρύ ταξίδι. Η πιστή σύζυγος η #Πηνελόπη, ο πιο πιστός φίλος του ο #Άργος, το σκυλί του, ο #Τηλέμαχος γιος του, ο #Εύμαιος ο βοσκός, η #Ευρύκλεια του σπιτιού, , οι #Μνηστήρες …όλοι είναι εδώ και περιμένουν. Αυτό που δεν περίμεναν ήταν οι #σεισμοί_του_1953, όταν κατέστρεψε 1741 σπίτια και σε 400 προκάλεσε σοβαρές ζημιές και μέσα στους 48 τραυματίες υπήρξε και μια νεκρή γυναίκα.

82 χλμ αφιερωμένα στην Ιθάκη, γι αυτήν την δύσκολη περίοδο που έζησαν οι κάτοικοι του νησιού.
Το πρωί της 16/12/2023, στις 6 το πρωί, έγινε η εκκίνηση από τον Ιερό Ναό της Παναγίας στο χωριό #Κιόνι και περνώντας όλα τα χωριά της #Βόρειας_Ιθάκης, #Κιόνι, #Φρίκες, #Σταυρός, #Εξωγή, #Πλατρειθιάς, #Άγιοι_Σαράντα, #Λαχός, #Ανωγή, #ΙΜΚαθαρών, #Λεύκη, #Αρχαίες_Αλαλκομενές, #Πίσω_αετός, #Βαθύ, #Περαχώρι, περιοχή #Ενετικά_Κανόνια και άλλα ιστορικά σημεία του νησιού, συμπληρώθηκαν 82 χλμ. Σε συνέχεια των 386 χλμ που διανύθηκαν στην Κεφαλονιά για τα 70 χρόνια από τους σεισμούς.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια βοήθησαν με τον τρόπο τους, ο Δήμαρχος του νησιού κ. #Στανιτσας_Διονύσης, ο Αντιδήμαρχος κ. #Δοριζας_Πάνος, τους οποίους ευχαριστώ θερμά. Επίσης, ευχαριστώ τους συναδέλφους Αστυνομικούς από το Αστυν. Τμήμα Ιθάκης. Ευχαριστώ τον υπέροχο κόσμο που με τα καλά του λόγια, μου έδιναν δύναμη και κουράγιο, αφού η διαδρομή αυτή είχε τις “περιπέτειές” της, όπως λέει και ο ποιητής για το “Μακρύ Ταξίδι”. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σταδιακά, βροχή, αέρας και έλλειψη νερού καθοδόν, ήταν από τις δυσκολίες που αντιμετώπισα. Όλα όμως κύλησαν ομαλά, αφού ο #Δήμος_Ιθάκης μερίμνησε να υπάρχει στήριξη. Τους ευχαριστώ όλους.

Με την ευκαιρία της σημερινής τους ορκομωσίας, να συγχαρώ τον κ. Δήμαρχο για την επανεκλογή του με ποσοστό 75,5%, και εύχομαι Καλή επιτυχία στο έργο τους.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Γεώργιος Ζαχαριάδης

Περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img