Ενίσχυση του Δήμου Ιθάκης με 104.000€ από το ΥΝΑΝΠ για την ύδρευση & την κάλυψη του ενεργειακού κόστους

spot_img

Ενίσχυση του Δήμου Ιθάκης με 104.000€ από το ΥΝΑΝΠ για την ύδρευση και την κάλυψη του ενεργειακού κόστους

Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη ο Δήμος Ιθάκης επιχορηγείται με 104.000€ για την συντήρηση των υποδομών ύδρευσης του νησιού στα πλαίσια του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του ΠΔΕ της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής.

Η επιχορήγηση καλύπτει τα παρακάτω:

  • Το ενεργειακό κόστος της λειτουργίας των δημοτικών μονάδων αφαλάτωσης Βαθέως, Κιονίου, Σταυρού κατά τη θερινή περίοδο (50.000€)
  • Την προμήθεια αγωγών παροχών δικτύου ύδρευσης και υδραυλικού εξοπλισμού των μονάδων αφαλάτωσης Πόλης Σταυρού και Κιονίου που υπέστησαν ζημιά λόγω του καιρικού φαινομένου «Μπάλλος» (29.000€)
  • Την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού και εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων των μονάδων αφαλάτωσης που υπέστησαν ζημιά λόγω του καιρικού φαινομένου «Μπάλλος» (25.000€

Σε συνάντησή μας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) στις 17 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας ζήτησε από τον κ. Γενικό οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη του αυξημένου ενεργειακού κόστους λειτουργίας των μονάδων αφαλάτωσης και προμήθεια αναλώσιμων υλικών για την εύρυθμη λειτουργία τους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι σχετικές ενισχύσεις εγκρίθηκαν. Για αυτό το λόγο οφείλω να ευχαριστήσω τον κ. Κουτουλάκη καθώς και όλη την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ που έχει συμβάλλει στην αποφασιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων ύδρευσης της Ιθάκης.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται