Η παρουσίαση του έργου «Λιμάνι Πισαετού Ιθάκης» με τίτλο «Δρόμοι της Θάλασσας» (εικόνες)

spot_img

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩN                                                                                     

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Kέρκυρα, 8 Σεπτεμβρίου 2021

                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν στην Ιθάκη οι δράσεις ενημέρωσης και παρουσίασης του έργου «Λιμάνι Πισαετού Ιθάκης» με τίτλο «Δρόμοι της Θάλασσας» που οργάνωσε η Περιφέρεια Iονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν  στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας Europe in my Region –  Η Eυρώπη στην Περιοχή μου 2021  για την προβολή στους πολίτες των συγχρηματοδοτούμενων έργων (Ελλάδα & Ευρωπαϊκή Ένωση) , ώστε να αναδειχθούν  τα αποτελέσματα και τα οφέλη τους στην καθημερινότητα των πολιτών.

Το έργο «Λιμάνι Πισαετού», που είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020,  αναβαθμίζει την πρόσβαση στο νησί τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες με θετικές επιπτώσεις στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Ιθάκης.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 2 και 3 Σεπτεμβρίου λειτούργησαν περίπτερα ενημέρωσης στο Βαθύ όπου τόσο η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ιονίων Νήσων όσο και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου διένειμαν ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά δώρα προς τους πολίτες και επισκέπτες. 

Το απόγευμα του Σαββάτου 4 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι Πισαετού πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση παρουσίασης του έργου παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, πολλών τοπικών πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων καθώς και κατοίκων της Ιθάκης.

Την εκδήλωση άνοιξε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ενώ εκτός του Γ.Γ., χαιρέτισαν ο βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης Παναγής  Καππάτος, οι πρώην Περιφερειάρχες κκ Σπ. Σπύρου και Θεοδ. Γαλιατσάτος οι οποίοι διαχειρίστηκαν το έργο κατά την ένταξη και κατασκευή του, ο πρώην Δήμαρχος Ιθάκης κ. Γιώργος Βασιλόπουλος ενώ ο Έπαρχος Ιθάκης Αθαν. Λιβιτσάνης και ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσιος Στανίτσας αναφέρθηκαν στα οφέλη του έργου στην τοπική κοινωνία και οικονομία.  Χαιρέτισαν ακόμα ο αρχιερατικός επίτροπος Ιθάκης π. Χριστόδουλος Τριλίβας και ο αντιπρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς Ιθάκης, κ. Μ. Μοσχονάς. 

  • Στη συνέχεια, ο προϊστάμενος της ΕΥΔ Κώστας Ασπιώτης έκανε την παρουσίαση του έργου, ο  καθηγητής του τμ. Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Αθαν. Ευσταθίου έδωσε μια διαφορετική νότα με την ομιλία του «Νόστοι, ταξίδια, λιμάνια: ο χαρακτήρας ενός λαού» ενώ, τέλος, ο αναπλ. Διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου Μιχαήλ Ξανθάκης έκανε παρουσίαση με θέμα  «Η δημιουργία του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς-Ιθάκης και η προστασία της βιοποικιλότητας».
  • Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την Δημοτική Μαντολινάτα Ιθάκης «Άγγελος Βαπτιστής Κουβαράς» που παρουσίασε ένα πρόγραμμα με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και τραγούδια για τα λιμάνια και τη θάλασσα.

Στο πλαίσιο της δράσης, σε κεντρικό σημείο του λιμανιού τοποθετήθηκαν δύο μόνιμες πινακίδες που παρουσιάζουν φωτογραφικό υλικό από την ναυτική ιστορία της Ιθάκης και τη θαλάσσια βιοποικιλότητα της περιοχής.

Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες της εκδήλωσης και του λιμένα Πισαετού ενώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ στο διαδίκτυο (www.pepionia.gr) και στη σελίδα της ΕΥΔ στο Facebook.

Η δράση προβολής του έργου συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την Ε.Ε.(ΕΣΠΑ)

Το λιμάνι Πισαετού

Γ.Γ. Λιμένων & Λιμ. Πολιτικής, Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικης Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Παναγής Καππάτος, βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Θανάσης Λιβιτσάνης, Έπαρχος Ιθάκης

Δήμαρχος Ιθάκης Διον. Στανίτσας

Αθαν. Ευσταθίου, καθηγητής Τμ. Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου

Μιχάλης Ξανθάκης, αναπλ. Διευθυντής Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Σπ. Σπύρου, πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων        

   

Θεοδ. Γαλιατσάτος, τέως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  

       

Γιώργος Βασιλόπουλος, πρ. Δήμαρχος Ιθάκης 

Κώστας Ασπιώτης, Προϊστάμενος ΕΥΔ Ιονίων Νήσων  

         

Πλάνα εκδήλωσης –Λιμάνι Πισαετού

Δημοτική Μαντολινάτα Ιθάκης          

Μόνιμες πινακίδες για τη ναυτική ιστορία και τη θαλάσσια βιοποικιλότητα της Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται