Ένα μήνα μετά τον “ΜΠΑΛΛΟ” δεν έχει δοθεί καμιά οικονομική στήριξη σε Κέρκυρα & Ιθάκη

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Ένα μήνα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες από τον “ΜΠΑΛΛΟ”, δεν έχει ανακοινωθεί και δεν έχει δοθεί ακόμη καμιά οικονομική στήριξη των πληγέντων στην Κέρκυρα και Ιθάκη, για την αποκατάσταση των μεγάλων καταστροφών που προκλήθηκαν, αλλά ούτε για την υλοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία της περιοχής.

Όποια έργα γίνονται, είναι κυρίως έργα αποκατάστασης της βατότητας (κύρια χωματουργικά), που διορθώνουν και μπαλώνουν προσωρινά και επιφανειακά τη ζημιά που έγινε από τις πλημμύρες.

Όμως οι ανάγκες του λαού μας δεν είναι έκτακτες αλλά μόνιμες. Δικαιούνται πλήρεις αποζημιώσεις, μέτρα ανακούφισης, για να ορθοποδήσουν, και απαιτούν αντιπλημμυρικά έργα τώρα, πριν ο χειμώνας δείξει ξανά τα δόντια του, πριν να πλήξει και άλλες οικογένειες και επαγγελματίες ή τα άλλα νησιά.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Η παρέλαση κυβερνητικών κλιμακίων, οι εξαγγελίες τους, οι φωτογραφίες, οι συναντήσεις με Υπουργούς που συνεχίζονται, μοιάζουν με «χτυπήματα στην πλάτη». Μέχρι σήμερα έχουν αποδειχθεί ανέξοδες υποσχέσεις – ακάλυπτες επιταγές απ’ τους υπεύθυνους για την καταστροφή.

Περιφερειακοί και Δημοτικοί τοποτηρητές της κυβέρνησης αναμάσησαν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι και σίγουροι για την στήριξή της. Σπουδαγμένοι στην πολιτική του εφησυχασμού, ιδεολογικά ταυτισμένοι με την πολιτική κόστους -οφέλους, υπηρέτες σε ένα κράτος «ταγμένο» στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και γι’ αυτό εχθρικό στις ανάγκες του λαού.

Παρουσιάζουν τα ελάχιστα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση σαν “μάνα εξ ουρανού” και δικό τους επίτευγμα από την δήθεν πίεση που άσκησαν.

Αποτελεί πρόκληση η σιωπή τους όταν ακόμα και τα ελάχιστα που προβλέπει ο νόμος δεν έχουν δοθεί για τους πληγέντες στην Κέρκυρα και Ιθάκη ενώ δόθηκαν σε άλλες περιοχές π. χ.

 • εφάπαξ χορήγηση επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών 600,00€ στο κάθε νοικοκυριό.
 • εφάπαξ χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης μέχρι 6.000,00€ για κάθε κατοικία και 8.000,00€ για κάθε επιχείρηση.

Κρύβουν εντέχνως ότι:

 • από την ελληνική νομοθεσία, τους κανονισμούς της Ε.Ε. και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, προβλέπονται μια σειρά από «κόφτες» και αποκλεισμοί που στερούν από λαϊκές οικογένειες ακόμη και τα ψίχουλα!!
 • οι διαδικασίες μπλέκουν σε πολυδαίδαλους και γραφειοκρατικούς μηχανισμούς με πάνω από 20 δικαιολογητικά τόσο στην φάση της αίτησης, όσο και στη φάση της προκαταβολής και εξόφλησης.
 • Το ποσοστό της προκαταβολής αποζημίωσης του 20% στο οποίο αναφέρονται υπολογίζεται στο 55% της ζημιάς αφού ο νόμος δεν προβλέπει αποζημίωση στο 100%!!!
 • Οι αποζημιώσεις θα δοθούν σε βάθος 4ετίας(!), και φυσικά υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών ζημιών που έγιναν!
 • Δεν συμπεριλαμβάνονται στις αποζημιώσεις βοηθητικοί χώροι, υπόγεια, αποθήκες, κοινόχρηστοι χώροι, λεβητοστάσια, αυτοκίνητα κ. α !!!

Το μεγάλο συλλαλητήριο πληγέντων από φυσικές καταστροφές, από πολλές περιοχές της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στην Πλ. Συντάγματος στις 6/11/21, έδειξε το δρόμο και ξεγύμνωσε την πραγματικότητα, επιβεβαιώνοντας ότι κανένας δεν πρέπει να εφησυχάζει στα νησιά μας.

Ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις:

 • ένα μεγάλο κομμάτι των σεισμόπληκτων κατοίκων του 2014 στην Κεφαλονιά.
 • οι πλημμυροπαθείς του 2017 από τη Δυτική Αθήνα.
 • οι πλημμυροπαθείς στη Β. Εύβοια από τις πλημμύρες του «Ζορμπά» το 2018.
 • το ίδιο και οι πυρόπληκτοι από το Μάτι το 2018.
 • οι σεισμόπληκτοι του νομού Λάρισας και κυρίως της Ελασσόνας, που 8 μήνες μετά μένουν ακόμα σε οικίσκους, δεν έχουν πάρει ούτε προκαταβολή για την ανακατασκευή των σπιτιών τους, ενώ εκατοντάδες οικογένειες δεν πήραν ούτε ευρώ.
 • από τον ΙΑΝΟ στην Κεφαλονιά το 2020.

Επειδή δεν έχουμε μνήμη “χρυσόψαρου”, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που αναδεικνύεται διαχρονικό καθώς οι λύσεις που δίνονται από αυτήν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, από Περιφέρεια και Δήμους, είτε με πλειοψηφία ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είναι λύσεις μεμονωμένες και αναποτελεσματικές που απλώς μετακυλούν το πρόβλημα στο χώρο και στο χρόνο και καμία σχέση δεν έχουν με την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Γι’ αυτό, η οργάνωση του ίδιου του λαού αποτελεί επιτακτική ανάγκη και προϋπόθεση για την προστασία του και την οικονομική του στήριξη.

Με Επιτροπές Αγώνα, με την στήριξη των φορέων του εργατικού & λαϊκού κινήματος, σε συντονισμό σε όλα τα νησιά μας, να οργανωθεί ο αγώνας να δυναμώσει η διεκδίκηση χωρίς “εκπτώσεις” για:

 • Αποζημίωση 100%, άμεση καταβολή, σε όλους τους πληγέντες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Άμεσα μέτρα και έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας.
 • Απαλλαγή και αναστολή όλων των φορολογικών, ασφαλιστικών, τραπεζικών και Δημοτικών υποχρεώσεων των πληγέντων.

09.11.2021

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img