Την Ιθάκη επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης (εικόνες)

Την Ιθάκη επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης η ΓΓ Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου ο Βουλευτής του Νομού Παναγής Καππάτος ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού Βίκυ Λοΐζου την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα και τους Αντιπεριφεριαρχες Σταυρο Τραυλό και Σωτήρη Κουρή σε συνάντηση στο δημαρχείο.
Συζητήσαμε θέματα που σχετίζονται με την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία, καθώς και τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού.

Διονύσης Στανίτσας

Δήμαρχος Ιθάκης

Σημαντική μέρα για το νησί μας και τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Ιθάκης.

Περιφέρεια, Επαρχείο και Δήμος Ιθάκης υποδεχτήκαμε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, συνοδευόμενο από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, το Βουλευτή του Νομού μας Παναγή Καππάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς & Ιθάκης Σταύρο Τραυλό, το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης Υπαίθρου Σωτήρη Κουρή, τη Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, το Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τη Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοΐζου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

Ενημέρωση από το Δήμαρχο Ιθάκης για όλα τα προβλήματα που άφησε στο νησί μας ο κυκλώνας Ιανός. Παρέδωσε φάκελο με αποτύπωση όλων των καταστροφών. Σε πρώτο πλάνο οι Αφαλατώσεις μας, οι αποζημιώσεις επαγγελματιών και φυσικών προσώπων και οι αποκαταστάσεις των ζημιών.
Τοποθετήθηκαν και ενημέρωσαν τον Υπουργό, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολίτες της Ιθάκης.

Ο Έπαρχος Ιθάκης παρέδωσε στον Υπουργό το φάκελο με την Τεχνική Έκθεση που συνέταξε το γραφειο Τεχνικών Έργων του Επαρχείου Ιθάκης για τις ζημιές στο Επαρχιακό Δίκτυο και ενημέρωσε για την έναρξη των εργασιών της πλήρους αποκατάστασης τους.

Το μοναδικό αίτημα που κατέθεσε ο Έπαρχος Ιθάκης προς τον Υπουργό ήταν η κατασκευή του λιμενοβραχίονα-κυματοθραύστη Φρικών. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε να πούμε περισσότερα επ’ αυτού.

Από την πλευρά του ο Υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον της για την Ιθάκη, η παρουσία του στο νησί μας αυτό σηματοδοτεί και αναφέρθηκε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα και δεσμεύτηκε για τη συνέχιση για όλο το χρόνο της γραμμής Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα.

Ανακοίνωσε επίσης την απόφαση για την προμήθεια δυο πλωτών περιπολικών σκαφών με υγειονομικό εξοπλισμό για την εκτέλεση ασφαλών διακομιδών δια θαλάσσης. Το ένα εξ αυτών θα καλύπτει την Ιθάκη και την Κεφαλονιά και το δεύτερο τις ανάγκες του βορείου Ιονίου και θα είναι διαθέσιμα τους επομένους έξι μήνες. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στέκεται αρωγός και χρηματοδοτεί την πολύ σημαντική παρέμβαση με 1 εκ ευρώ.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο της Ιθάκης και συνάντηση με όλο το ένστολο προσωπικό σε θερμό κλίμα.

Μια ώρα πριν την αναχώρηση του Υπουργού με το πλοίο της γραμμής, επί τόπου στο λιμάνι Οδυσσέας ενημερώσαμε για την ολοκλήρωση του έργου, τον ξεναγήσαμε στο νεο κτίριο του λιμανιού, παρουσία του εργολάβου Ανδρέα Περήφανου, έμεινε ενθουσιασμένος από την ποιότητα κατασκευής του έργου και τόνισε τη σημαντικότητα του έργου για το νησί μας.
Ο Έπαρχος τον ενημέρωσε για το πρόβλημα της ανάπτυξης των υποθαλάσσιων καλωδίων και του παρέδωσε φάκελο με την αποτύπωση τους καθώς και προτάσεις για μετακίνηση αυτών ή φωτοσήμανση τους και δεσμεύτηκε για λύση του προβλήματος.

Αποχαιρέτησα πραγματικά χαρούμενος τον Υπουργό, από το λιμάνι μας στον Πίσω Αετό, το οποίο επίσημα και με τη δίκη του υπογραφή ονομάζεται πια Λιμάνι ΟΔΥΣΣΕΑΣ.

Θανάσης Λιβιτσάνης
Έπαρχος Ιθάκης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κηδεία: Παναγής Κουταβάς του Χαραλάμπους (Τριχούρης) – Ετών 89

ΚΗΔΕΙΑ Τον πολυαγαπημένο μας Σύζυγο ,Πατέρα , Αδελφό και Θείο ΠΑΝΑΓΗ ΚΟΥΤΑΒΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (ΤΡΙΧΟΥΡΗΣ) ΕΤΩΝ 89 Κηδεύουμε ημέρα Παρασκευή 27/11/2020. Η ΣύζυγοςΔήμητρα Τα ΠαιδιάΧαράλαμπος, Μερόπη Οι Αδελφές Τα Ανίψια Οι Λοιποί Συγγενείς

Επιστρεπτέα προκαταβολή 4: Δεν επιστρέφεται το 50% από όσους δεν απασχολούν προσωπικό

Στην Κ.Υ.Α. ΓΔΟΥ 281/2020 δεν γίνεται λόγος για αριθμό των εργαζομένων, αλλά για επίπεδο απασχόλησης (σ.σ. δηλαδή, 0, 1, 2, κ.λπ.). Άρα οι επιχειρήσεις...

Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί

ΘΕΜΑ: Παράταση Lockdown Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι προ ολίγου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας την παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου...

Διευκρινιστικές δηλώσεις από Ελευθερία Έντουαρντς σχετικά με τις αποζημιώσεις λόγω Ιανού

Διευκρινιστικές δηλώσεις από Ελευθερία Έντουαρντς σχετικά με τις αποζημιώσεις λόγω Ιανού:

Στ. Σπαθής: Αίτημα για παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το Μεταφορικό Ισοδυνάμο

ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης Κατόπιν αλλεπάλληλων μηνυμάτων από λογιστικά γραφεία τα οποία λόγω φόρτου εργασίας που επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο και από τις αιτήσεις...

Στις 27.11.2020 η συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων με 11 θέματα

Κέρκυρα, 23 Νοεμβρίου 2020 Αρ. Πρωτ.: 1559 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων κος Αλέξανδρος Παρίσης, καλεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ...

Διανομή τροφίμων κατ’οίκον στους δικαιούχους ΤΕΒΑ από το Δήμο Ληξουρίου (εικόνες)

Ληξούρι, 26/11/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Ληξουρίου διανομή τροφίμων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ, Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Για την αποφυγή...

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει στη μοίρα του το Γ. Νοσοκομείο Κεφαλονιάς

«Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει στη μοίρα τουτο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς»  Ερώτηση 23 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχίαμε πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη, Αν. Τομεάρχη Υγείας και Βουλευτή...
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται