Την Ιθάκη επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης (εικόνες)

spot_img

Την Ιθάκη επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης η ΓΓ Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου ο Βουλευτής του Νομού Παναγής Καππάτος ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού Βίκυ Λοΐζου την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα και τους Αντιπεριφεριαρχες Σταυρο Τραυλό και Σωτήρη Κουρή σε συνάντηση στο δημαρχείο.
Συζητήσαμε θέματα που σχετίζονται με την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία, καθώς και τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού.

Διονύσης Στανίτσας

Δήμαρχος Ιθάκης

Σημαντική μέρα για το νησί μας και τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Ιθάκης.

Περιφέρεια, Επαρχείο και Δήμος Ιθάκης υποδεχτήκαμε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, συνοδευόμενο από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, το Βουλευτή του Νομού μας Παναγή Καππάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς & Ιθάκης Σταύρο Τραυλό, το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης Υπαίθρου Σωτήρη Κουρή, τη Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, το Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τη Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοΐζου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

Ενημέρωση από το Δήμαρχο Ιθάκης για όλα τα προβλήματα που άφησε στο νησί μας ο κυκλώνας Ιανός. Παρέδωσε φάκελο με αποτύπωση όλων των καταστροφών. Σε πρώτο πλάνο οι Αφαλατώσεις μας, οι αποζημιώσεις επαγγελματιών και φυσικών προσώπων και οι αποκαταστάσεις των ζημιών.
Τοποθετήθηκαν και ενημέρωσαν τον Υπουργό, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολίτες της Ιθάκης.

Ο Έπαρχος Ιθάκης παρέδωσε στον Υπουργό το φάκελο με την Τεχνική Έκθεση που συνέταξε το γραφειο Τεχνικών Έργων του Επαρχείου Ιθάκης για τις ζημιές στο Επαρχιακό Δίκτυο και ενημέρωσε για την έναρξη των εργασιών της πλήρους αποκατάστασης τους.

Το μοναδικό αίτημα που κατέθεσε ο Έπαρχος Ιθάκης προς τον Υπουργό ήταν η κατασκευή του λιμενοβραχίονα-κυματοθραύστη Φρικών. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε να πούμε περισσότερα επ’ αυτού.

Από την πλευρά του ο Υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση δείχνει εμπράκτως το ενδιαφέρον της για την Ιθάκη, η παρουσία του στο νησί μας αυτό σηματοδοτεί και αναφέρθηκε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα και δεσμεύτηκε για τη συνέχιση για όλο το χρόνο της γραμμής Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα.

Ανακοίνωσε επίσης την απόφαση για την προμήθεια δυο πλωτών περιπολικών σκαφών με υγειονομικό εξοπλισμό για την εκτέλεση ασφαλών διακομιδών δια θαλάσσης. Το ένα εξ αυτών θα καλύπτει την Ιθάκη και την Κεφαλονιά και το δεύτερο τις ανάγκες του βορείου Ιονίου και θα είναι διαθέσιμα τους επομένους έξι μήνες. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στέκεται αρωγός και χρηματοδοτεί την πολύ σημαντική παρέμβαση με 1 εκ ευρώ.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο της Ιθάκης και συνάντηση με όλο το ένστολο προσωπικό σε θερμό κλίμα.

Μια ώρα πριν την αναχώρηση του Υπουργού με το πλοίο της γραμμής, επί τόπου στο λιμάνι Οδυσσέας ενημερώσαμε για την ολοκλήρωση του έργου, τον ξεναγήσαμε στο νεο κτίριο του λιμανιού, παρουσία του εργολάβου Ανδρέα Περήφανου, έμεινε ενθουσιασμένος από την ποιότητα κατασκευής του έργου και τόνισε τη σημαντικότητα του έργου για το νησί μας.
Ο Έπαρχος τον ενημέρωσε για το πρόβλημα της ανάπτυξης των υποθαλάσσιων καλωδίων και του παρέδωσε φάκελο με την αποτύπωση τους καθώς και προτάσεις για μετακίνηση αυτών ή φωτοσήμανση τους και δεσμεύτηκε για λύση του προβλήματος.

Αποχαιρέτησα πραγματικά χαρούμενος τον Υπουργό, από το λιμάνι μας στον Πίσω Αετό, το οποίο επίσημα και με τη δίκη του υπογραφή ονομάζεται πια Λιμάνι ΟΔΥΣΣΕΑΣ.

Θανάσης Λιβιτσάνης
Έπαρχος Ιθάκης

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται