Ιθάκη: Επενδύει στην Επικοινωνία, Ενισχύει τις υποδομές της για πολίτες & επισκέπτες

spot_img

INTERNET ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΣΕ ΔΕΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ WiFi4EU.

Η Ιθάκη ήταν από τους πρώτους ελληνικούς Δήμους και ένας από τους πρώτους 29.128 ευρωπαϊκούς Δήμους συνολικά που διεκδίκησαν και κέρδισαν το κουπόνι των 15.000 ευρώ από την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία WiFi4EU, προκειμένου να εγκαταστήσουμε σύγχρονο εξοπλισμό σε επιλεγμένα σημεία δημόσιας ζωής του Νησιού μας, εξασφαλίζοντας καλής ποιότητας ελεύθερο internet για όλους. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν εμπρόθεσμα, χωρίς να γίνει χρήση της παράτασης που δόθηκε λόγω πανδημίας και το νέο σύστημα ελεύθερου internet παραδόθηκε στις 18.6.2020 στους Πολίτες για πιλοτική χρήση, ώστε να βελτιστοποιηθεί η απόδοση του.

Αναλυτικότερα εγκαταστάθηκαν δέκα (10) νέες κεραίες εκπομπής στο Βαθύ (Πλατεία, “Εξέδρα”, Γήπεδο, Σινεμά, Δημαρχείο, Εντευκτήριο Προόδου), στο Περαχώρι (Γραφείο Κοινότητος), στον Πλατρειθιά (Γραφείο Κοινότητος) και στο Κιόνι (Σχολείο).

Το νέο σύστημα υποστηρίζεται από νέες ή επιπλέον γραμμές internet υψηλών ταχυτήτων, που εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ελάχιστη ταχύτητα οπισθόζευξης των 30 Μbps που ορίζει το Πρόγραμμα, ενώ ο ήδη υπάρχων εξοπλισμός που αντικαταστάθηκε με τον καινούργιο συντηρήθηκε και επαναρρυθμίστηκε κατάλληλα ώστε να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει σημεία του Νησιού μας που μέχρι σήμερα δεν είχαν πρόσβαση σε ελεύθερο internet, όπως η Ανωγή, η Εξωγή και η Λεύκη.

Το νέο σύστημα πληροί όλες τις συνθήκες ασφαλείας κατά το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο και εποπτεύεται on-line, σε πραγματικό χρόνο, με απαίτηση λειτουργίας για τρία (3) χρόνια.

Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι: ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ INTERNET WiFi4EU AΦΟΡΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ, όπως πλατείες, γήπεδα, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας κ.α. Δεν πληροί τις προϋποθέσεις ούτε έχει σαν σκοπό να αντικαταστήσει το οικιακό/επαγγελματικό internet νοικοκυριών και επιχειρήσεων που παρέχεται σήμερα από τις διάφορες εταιρίες τηλεπικοινωνίας, ούτε μπορεί να λειτουργήσει σε σημεία που λόγω της γεωφυσικής τους θέσης δεν είναι προσβάσιμα για εγκατάσταση νέων γραμμών υψηλών ταχυτήτων.

Να πούμε επίσης ότι η απαιτούμενη ταχύτητα οπισθόζευξης των 30 Μbps, την οποία εξασφαλίσαμε και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και ξεπεράσαμε, μοιράζεται ΙΣΟΤΙΜΑ σε κάθε χρονική στιγμή στο πλήθος των συνδεδεμένων χρηστών, κατά τις προδιαγραφές του έργου και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την χρήση του σε ώρες αιχμής.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας απευθύνει δημόσια ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Μουζάκη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για την προσωπική του συνεισφορά στην απόκτηση αυτής της παροχής, αφού πέρα από την άψογη εκτέλεση των προβλεπόμενων του αιτήματος, κατάφερε να πατήσει ανάμεσα στους πρώτους το κουμπί και να κερδίσουμε το κουπόνι των 15.000 ευρώ, που λόγω ιδιαίτερα υψηλής ζήτησης δόθηκε κατά σειρά εισόδου στο σύστημα!

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ WiFi4EU ME TO KINHTO ή ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ.

ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ENIΣΧΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΑΣ.

Βήμα Μπροστά Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται