Συνάντηση Περιφερειάρχη ΙΝ Γιάννη Τρεπεκλή με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Παππά (εικόνες)

spot_img

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Κωνσταντίνο Καποδίστρια και την Έπαρχο Ιθάκης κ. Σμαράγδα Σαρδελή επισκέφθηκαν τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του.

Κατ΄ αρχάς η συζήτηση περιστράφηκε  γύρω από το λιμάνι του Άγιου Νικόλαου στις Βολίμες για το οποίο διατυπώθηκε από τον κ Περιφερειάρχη αίτημα της εξομοίωσης του με ΦΕΚ προκείμενου να αποκτήσει χερσαία και λιμενική ζώνη. Πρόκειται βέβαια για  χρονοβόρα διαδικασία αφού εμπλέκονται 8 συναρμόδια Υπουργεία και θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ούτω ώστε να τρέξει απρόσκοπτα το έργο.

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής και η Έπαρχος Ιθάκης κ. Σμαράγδα Σαρδελή έθεσαν το θέμα που σχετίζεται με το πλοίο που εξυπηρετεί την θαλάσσια διασύνδεση του νησιού, το οποίο όμως δεν έχει την χωρητικότητα να μεταφέρει αυτοκίνητα.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς, απάντησε ότι προσφάτως έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές και θα πρέπει να επικαιροποιηθεί το αίτημα με το νέο διαγωνισμό το επόμενο έτος.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Επίσης την συζήτηση απασχόλησε και η προοπτική λειτουργίας των Υδροπλάνων, με την ολοκλήρωση των υδατοδρομίων και των υδάτινων πεδίων, όπου επισημάνθηκε ότι τα Υδροπλάνα θα μπορούν να λειτουργήσουν και ως ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ασθενών.

Τέλος συμφώνησαν ότι ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής θα επισκεφθεί την Κέρκυρα στις 11 με 13 Μαρτίου όπου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με την συνεργασία  του Περιφερειάρχη και βουλευτών της εκλογικής μας περιφέρειας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img