Σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση τυχόν συνεπειών από την πτώχευση του FTI, του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού παγκοσμίως

spot_img

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της ΕΝ.ΠΕ κ. Γιάννης Τρεπεκλής σχετικά με την πτώχευση του Γερμανικού Τουριστικού Οργανισμού FTI, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε τη διαδικασία πτώχευσης, ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς παγκοσμίως, όπως είναι ο FTI, βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προεξάρχοντος του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με τους ξενοδόχους, επαγγελματίες του τουρισμού και εργαζόμενους.

Πρωταρχικό μας μέλημα, αυτή την στιγμή είναι, όσοι επισκέπτες βρίσκονται στα Ιόνια νησιά για τις διακοπές τους μέσω του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού οργανισμού να εξασφαλίσουν τη διαμονή τους και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις και κυρίως χωρίς προβλήματα.

Οι άνθρωποι του τουρισμού στα Ιόνια Νησιά έχουν αποδείξει στο παρελθόν σε ανάλογες και αντίστοιχες περιπτώσεις, υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού και αλληλεγγύης και είμαι απολύτως βέβαιος ότι τι ίδιο θα συμβεί και τώρα αν χρειαστεί.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Σε συνέχεια των ενεργειών μας, επειδή πρόκειται για ένα σύνθετο και πολυπαραγοντικό πρόβλημα, το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην αρχή, ουσιαστικά της τουριστικής περιόδου, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία θα προσεγγίσουμε το θέμα σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο να απαλειφθούν, οι όποιοι ελλοχεύοντες κίνδυνοι και κυρίως να απαλειφθεί το φαινόμενο του ντόμινο των εξελίξεων, που θα θέσει σε κίνδυνο την ομαλή εξέλιξη, της πολλά υποσχόμενης τουριστικής περιόδου.

Όπου χρειαστεί και απαιτηθεί θα είμαστε έτοιμοι, με στοχευμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες να παρέμβουμε, για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του τουριστικού μας προορισμού και των ανθρώπων της τουριστικής μας βιομηχανίας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


Σε «χτύπημα» για τον τουρισμό και στην Κέρκυρα εξελίσσεται η υπόθεση της πτώχευσης του γερμανικού tour operator FTI. Συνολικά υπάρχουν τέσσερα ξενοδοχεία στην Κέρκυρα που διαχειρίζεται ο FTI με μακροχρόνια μίσθωση, ενώ πανελλαδικά υπάρχουν πάνω από 1.000 ξενοδοχεία σε Κρήτη, Ρόδο, Κω, που είχαν συνεργασία με τον tour operator και μένουν από αύριο χωρίς τουρίστες, χάνοντας σε μια στιγμή πολλές χιλιάδες κρατήσεις για όλο το καλοκαίρι. 

Στην Κέρκυρα αυτή την ώρα υπάρχουν περίπου 4.000 τουρίστες που είχαν κάνει κράτηση είτε “πακέτο” ξενοδοχείο και αεροπορικά εισιτήρια, είτε μόνο ξενοδοχείο, δεδομένου ότι στον όμιλο αυτό υπήρχε τμήμα ηλεκτρονικών κρατήσεων, όπως μας ενημερώνει ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Καλούδης. Ο κος Καλούδης, ο οποίος διαθέτει μια από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με τον tour operator σε ότι αφορά τις μεταφορές διαβεβαιώνει ότι δεν θα εγκαταλειφθούν στην τύχη τους οι πελάτες που βρίσκονται αυτή την ώρα στο νησί μας. Εξηγεί δε ότι “η οικογένεια Ρίζου στην οποία ανήκουν τα 4 ξενοδοχεία που είχαν μακροχρόνια σύμβαση διαχείρισης με την FTI δεν θα εγκαταλείψουν τους εργαζόμενους και όπως είχε συμβεί στο παρελθόν θα αναλάβει μόνη της τη διαχείριση δεδομένου ότι έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία από ανάλογες καταστάσεις”.

Σε ότι αφορά τα χρέη ο κος Καλούδης διαβεβαιώνει ότι τα χρέη της εταιρείας προς τους συνεργάτες της δεν είναι μεγάλα. “Εχει πληρώσει όλο το 2023 καθώς και τις προκρατήσεις του 2024, οι ασφαλιστικές πληρώνουν μόνο την περίοδο από την ημέρα της πτώχευσης δηλαδή την 3η Ιουνίου μέχρι την ημέρα αναχώρησης των πελατών που βρίσκονται ακόμη στο νησί”.

Πηγή: ERT

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img