Περιφερειακό Συμβούλιο ΙΝ: Αντίθετο στην κατάργηση του Εφετείου Κέρκυρας

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

Μετά από πρόταση της παράταξης ΑΝΑΣΑ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με την διαφαινόμενη προοπτική κατάργησης του Εφετείου Κέρκυρας:

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον αθηναϊκό τύπο σχετικά με την αναδιοργάνωση των Εφετείων ορίζουν και το Εφετείο Κέρκυρας ως ένα από αυτά που προγραμματίζεται να  κλείσουν.

Η αντίδραση του προέδρου του ΔΣ του δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας με αφορμή την δημοσίευση αυτή επιτείνει την ανησυχία μας.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

·       Επειδή από καιρού σε καιρό ανάλογα δημοσιεύματα που θίγουν την ΠΙΝ στον πυρήνα της διακυβεύοντας την συνοχή της και δημιουργώντας ευρύτερες αμφιβολίες για   την συνέχιση της ύπαρξης της ως μία από τις 13 περιφερειακές δομές του κράτους, είναι προφανές ότι μόνο τυχαία δεν είναι.

·       Επειδή δεν είναι λογικό από τις 13 περιφέρειες της χώρας  μόνο στην περιφέρεια μας η έδρα της η Κέρκυρα να μην έχει Εφετείο.

·       Επειδή δεν είναι λογικό να λειτουργούν φυλακές στην Κέρκυρα με κρατούμενους από κακουργήματα, χωρίς να  υπάρχει Εφετείο να τα δικάσει.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, έχοντας υπόψη τα παραπάνω, εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε τέτοια προοπτική κατάργησης του ιστορικού Εφετείου της Κέρκυρας και υποβάθμισης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο καλεί τον αρμόδιο υπουργό να διαψεύσει άμεσα τα δημοσιεύματα αυτά και παράλληλα να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές για την δημιουργία σύγχρονου κέντρου κράτησης στην Κέρκυρα, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο  Χωροταξικό Πλαίσιο της ΠΙΝ.

Κέρκυρα, 27/1/2024

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img