Οι ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ΙΝ & οι απαντήσεις της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων

spot_img

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ…

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 20 και 21 Απρίλη 2024:

ΖΗΤΗΣΑΜΕ: Συζήτηση για τα μέτρα Αντιπυρικής Προστασίας της Π.Ι.Ν.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ!

Καταψήφισαν το Θέμα, μεταφέροντας την συζήτησή του στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο με το επιχείρημα ότι ακολουθούν συσκέψεις με αρμόδιους φορείς!

Είναι περιττό να πούμε πως κάθε φορά που θέτουμε αυτά τα ζητήματα η απάντηση είναι ίδια: Η Περιφέρεια είναι πανέτοιμη, το κράτος είναι πανέτοιμο!

ΖΗΤΗΣΑΜΕ: Συζήτηση και μέτρα για τα προβλήματα που θα προκύψουν από την πρόσφατη ΚΥΑ για τις Μαθητικές Μεταφορές.

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ!

Καταψήφισαν το Θέμα, μεταφέροντας την συζήτησή του στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΡΩΤΗΣΑΜΕ: Για άμεσες σημειολογικές παρεμβάσεις στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας.

ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ:

ΘΑ ξεκινήσουν έργα τον Απρίλη. Με αφοπλιστική συγκαταβατικότητα ανέφεραν ότι ο εργολάβος είναι απλήρωτος γιατί δεν υπάρχουν χρήματα στο ΠΔΕ και μάθαμε ότι «το μηχάνημα διαγράμμισης ήταν ξεχασμένο στην Θεσσαλονίκη επί 4 χρόνια για επισκευή, ήρθε από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή στην Κέρκυρα, η σημερινή Περιφερειακή Αρχή το βρήκε στο κοιμητήριο και με Προγραμματική Σύμβαση το έδωσε στο Δήμο Β. Κέρκυρας ο οποίος ακόμα δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό».

Εμείς γνωρίζουμε ότι στην εργολαβία για τις ασφαλτοστρώσεις περιλαμβάνεται και η διαγράμμιση. Γιατί δεν τις έχει κάνει ο εργολάβος ως οφείλει;

ΡΩΤΗΣΑΜΕ: Για ουσιαστικά μέτρα στήριξης και προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία.

ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ:

Με την διαπίστωση ότι τα προγράμματα ΕΣΠΑ της ΕΕ, έχουν ημερομηνία λήξης, με την δεδηλωμένη ευαισθησία τους και την υπόσχεση ότι θα δρομολογήσουν δημιουργία δομής στην Λευκάδα.

ΡΩΤΗΣΑΜΕ: Για τα προβλήματα υδροδότησης στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ:

Με μεταφορά των ευθυνών, το γνωστό «μπαλάκι» από την Περιφέρεια, στην ΔΕΥΑΚ και από εκεί στην κυβέρνηση και αντίστροφα. Μεταφέρουν την ευθύνη προσωπικά στην προηγούμενη Περιφερειάρχη λες και διοικούσε μόνη της.

Οι απαντήσεις περιέχουν άριστη καταγραφή των προβλημάτων και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μελέτες που τα έχουμε ξανακούσει για δεκαετίες. Η πραγματικότητα, είναι στη ζωή που βιώνουν οι κάτοικοι, που βλέπουν ελάχιστες και αποσπασματικές παρεμβάσεις, που δεν τους δίνουν επαρκές, φθηνό και υγιεινό νερό το 2024, παρόλο που πληρώνουν φόρους και τέλη είτε στο κεντρικό κράτος, είτε στο Δήμο, είτε στην ΔΕΥΑ

ΡΩΤΗΣΑΜΕ: Για τα προβλήματα χαρακτηρισμού μέρους του ποταμού Βάρδα στο κτηματολόγιο της Λευκάδας (μισό φαίνεται στην ΠΙΝ, το άλλο μισό δεν ανήκει πουθενά) και τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν από αυτό.

ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ:

Με την ανάγνωση νόμων και εγκυκλίων, ότι δεν είναι αρμοδιότητά μας ότι είναι διαχειριστικά προβλήματα του Κτηματολογίου.

Με λίγα λόγια, αντιμετωπίσαμε την ίδια λογική και επιχειρηματολογία όπως με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που δήλωνε: «Τα θέματα που φέρνει η Λαϊκή Συσπείρωση είναι πολύ σοβαρά όμως δεν θα τα συζητήσουμε προκειμένου να τα φέρουμε εμείς πιο ολοκληρωμένα, ώστε να μην τα αδικήσουμε»!!!

Έτσι και τώρα, σε μια συνεδρίαση, που με ευθύνη της νέας Περιφερειακής Αρχής (ΝΔ), υπάρχουν μόνο Θέματα διαχειριστικού χαρακτήρα, απορρίπτονται ουσιαστικά και σοβαρά ζητήματα που φέρνει η Λαϊκή Συσπείρωση. Υλοποιούνται έτσι οι διαχρονικές κυβερνητικές «μεταρρυθμίσεις» που έχουν μετατρέψει τις Περιφέρειες σε κρατικά όργανα εξειδίκευσης της κεντρικής πολιτικής και υποβαθμίζουν το ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αποδεικνύεται ότι ο «ανταρτοπόλεμος» κράτησε μέχρι την κάλπη των εκλογών. Τώρα, ξεδιπλώνεται η συμφωνία και η ταύτιση με την κυβερνητική πολιτική.

Αλλιώς, πώς ερμηνεύεται η άρνηση ακόμα και της συζήτησης, Θεμάτων που άπτονται κυβερνητικών ευθυνών και αποφάσεων αλλά αφορούν προβλήματα της ζωής του λαού;

Καμία απαίτηση, καμία διεκδίκηση, καμία κριτική, καμία καταγγελία για τις κυβερνητικές αποφάσεις που ενισχύουν τους παράγοντες, για την έλλειψη Πολιτικής Προστασίας και μέτρων στήριξης των γυναικών από τη βία, για τις Μαθητικές Μεταφορές και την ταλαιπωρία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, για την απουσία έργων Οδικής Ασφάλειας και Υδροδότησης.

Η στάση τους, εντάσσεται στην προώθηση της πολιτικής «κόστους οφέλους», ανταποδοτικότητας και ατομικής ευθύνης. Στην στήριξη της πολιτικής, της υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης των λαϊκών αναγκών, των εργολαβικών παιχνιδιών και της ιδιωτικοποίησης των πάντων. Τα προβλήματα και οι ανάγκες του λαού ιεραρχούνται τελευταία.

Ο λαός ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Είναι ώρα να ακολουθήσει το δρόμο της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του.

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων

24.04.2024

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img