Ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξανδρος Δήμου συναντήθηκε με τον Αρχιπύραρχο Αναστάσιο Καρατζά, Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Διοίκησης ΙΝ

spot_img

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας κ. Αλέξανδρος Δήμου δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχο κ. Αναστάσιο Καρατζά. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ι.Ν. κ. Γεώργιος Ναούμ.

Στην διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό των δράσεων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου για το έτος 2024. Τονίστηκε ότι προτεραιότητα αποτελεί η πρόληψη, η ασφάλεια και η περιουσία των πολιτών. Έγινε αναφορά στις Πράξεις «Τηλέμαχος» και «Λαέρτης», μέσω των οποίων η Περιφέρεια είναι σε θέση να ενισχύσει τις δυνάμεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να συνδράμει στη διαχείριση εκτάκτων γεγονότων και καταστάσεων.

Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων κ. Αναστάσιος Καρατζάς, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που πρέπει να δοθεί στην ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών και στη λήψη των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου.

Υπήρξε η διαβεβαίωση από τους συμμετέχοντες για την άριστη συνεργασία μεταξύ των Φορέων με στόχο την διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας κ. Αλέξανδρου Δήμου, τονίστηκε ότι η Πολιτική Προστασία αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ανέφερε ότι θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις στην αντιμετώπιση των πολλών ακραίων και αιφνίδιων γεγονότων, όπως φωτιές, πλημμύρες κ.ά. συνεπεία και της κλιματικής κρίσης.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Γραφείο Τύπου ΠΙΝ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img