Μένουμε Ιόνιο: Ασθενούν τα ασθενοφόρα των νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

spot_img

«ΑΣΘΕΝΟΥΝ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ»

Από τον Ιούλιο του 2019 έχει εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η χρηματοδότηση για 9 ασθενοφόρα και στην πορεία η επόμενη Περιφερειακή Αρχή διπλασίασε (μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ) την χρηματοδότηση με την τροποποίηση της απόφασης ένταξης πράξης, με τίτλο «Προμήθεια 18 Ασθενοφόρων Οχημάτων τύπου Α, B και C για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» και με κωδικό ΟΠΣ 5049227 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020».  Τον Γενάρη του 2022 δημοσιεύεται ο διαγωνισμός αλλά δεν  εκδηλώνεται ενδιαφέρον από καμία εταιρεία.

            Στο δια ταύτα, τα νησιά μας παραμένουν ανοχύρωτα στον τομέα της υγείας (ελλείψεις κτιριακών υποδομών, ελλείψεις προσωπικού, ελλείψεις φαρμάκων, ελλείψεις υλικών, κ.ο.κ ), και έχουν να αντιμετωπίσουν και τις σοβαρές ελλείψεις σε σύγχρονα και ασφαλή ασθενοφόρα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς.

Ο χρόνος από την στιγμή του ατυχήματος μέχρι την άφιξη του ασθενούς στο νοσοκομείο είναι κρίσιμος και συχνά η επιβίωση ή η ακεραιότητά του εξαρτώνται από τις πρώτες βοήθειες που θα του παρασχεθούν στον τόπο του ατυχήματος η κατά τη διάρκεια της διακομιδής του.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Κατανοούμε την σταδιακή υλοποίηση της πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος που στοχεύει στην παράδοση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ στον ιδιωτικό τομέα, γι’ αυτό και απαξιώνει την δυνατότητά του να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που υπάρχουν. Επίσης, κατανοούμε ότι η Διοίκηση του ΕΚΑΒ ακολουθεί την πολιτική που την έχει ορίσει, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν πολίτες δυο κατηγοριών.  Θέλουμε οι πολίτες των νησιών μας να αισθάνονται ασφαλείς και ισάξιοι με τους υπόλοιπους πολίτες και εμείς οφείλουμε να τους απλώσουμε ένα χέρι εμπιστοσύνης και ένα κοινωνικό συμβόλαιο που να σπάει τις ανισότητες.

Ερωτάται ο κύριος Περιφερειάρχης:  

  • Ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρετε ώστε τα νησιά μας να αποκτήσουν το νέο στόλο των ασθενοφόρων;

Η Περιφερειακή Σύμβουλος της παράταξης «Μένουμε ΙΟΝΙΟ»

Αρβανιτάκη Αθηνά

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img