Η Επετειακή Εκδήλωση για τα 200 Χρόνια από την Ίδρυση της Ιονίου Ακαδημίας (εικόνες)

spot_img

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κέρκυρα, 3 Ιουνίου 2024

Επετειακή Εκδήλωση για τα 200 Χρόνια από την Ίδρυση της Ιονίου Ακαδημίας

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Με θερμή υποδοχή από το κοινό, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 στην Ιόνιο Ακαδημία η Κεντρική Επετειακή Εκδήλωση για τα 200 Χρόνια από την Ίδρυση της.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθ. Ανδρέας Φλώρος, τονίζοντας ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο τιμά την ιστορική του παράδοση και, ως συνεχιστής της Ιονίου Ακαδημίας, σχεδιάζει το μέλλον του με όρους αριστείας και εξωστρέφειας.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Ομότ. Καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου κα Ελένη Αγγελομάτη-Τσουγκαράκη με θέμα: Η ίδρυση και η λειτουργία της Ιονίου Ακαδημίας. Το πρόγραμμα έκλεισε με το Μουσικό Αφιέρωμα στο “Bel Canto”, σε επιμέλεια της Αν. Καθηγήτριας κας Ρόζας Πουλημένου.

Η βραδιά συγκέντρωσε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, ανθρώπους της πολιτικής, αλλά και εκπροσώπους πνευματικών και πολιτιστικών φορέων του τόπου. Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Κέρκυρας κκ. Στέφανος Γκίκας και Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος και ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Στέφανος Πουλημένος. Ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Δημήτριος Μπιάγκης απέστειλε χαιρετισμό. Επίσης παρόντες ήταν ο Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας π. Γεώργιος Αλτουβάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Άνθης, η Έφορος Αρχαιοτήτων Κερκύρας κα Τένια Ρηγάκου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κερκύρας κ. Ιωάννης Μεταλληνός, καθώς και η Επίτιμη Πρόξενος της Ελβετίας κα Carole Kasfikis-Lehman.

Την Επετειακή Εκδήλωση θα ακολουθήσουν μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο για την εκπαίδευση στα Ιόνια Νησιά τον 19ο αιώνα, την έκδοση επετειακού τόμου, καθώς και την πραγματοποίηση δυο εκθέσεων με θέμα την ανάδειξη του ρόλου του Γκίλφορντ στην ίδρυση και λειτουργία της Ιονίου Ακαδημίας και την εκδίπλωση της Επτανησιακής Τέχνης. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο Ηλεκτρονικός Κύκλος Διαλέξεων για την Ιόνιο Ακαδημία και την εποχή της, με την επόμενη ομιλία του Κύκλου να έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 21η Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img