Δε συγκινεί κανέναν η μετονομασία των Ι.Ε.Κ. Τουρισμού σε Σ.Α.Ε.Κ. (Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης)

spot_img

Δε συγκινεί κανέναν η μετονομασία των Ι.Ε.Κ. Τουρισμού σε Σ.Α.Ε.Κ. (Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης).

Με την εν λόγω αλλαγή γίνονται διευθετήσεις γραφειοκρατικού χαρακτήρα με μηδενικό αντίκτυπο στο ουσιώδες που δεν είναι άλλο από την επίλυση των πολυετών προβλημάτων του Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Κέρκυρας. Το κύριο πρόβλημα είναι διαχρονικά η υποστελέχωση σε διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ένα επίσης σημαντικό πρόβλημα το οποίο χρήζει άμεσης επίλυσης είναι αυτό της επέκτασης της μίσθωσης του χώρου στον οποίο λειτουργεί η Σχολή για το οποίο δεν έχει  υπάρξει ως σήμερα μέριμνα από το Υπουργείο Τουρισμού. Υπενθυμίζουμε ότι η ισχύουσα σύμβαση λήγει στις 30/7/2024, αφήνοντας να πλανάται αβεβαιότητα σχετικά με την τύχη του.

Η Σχολή λειτουργεί αδιάλειπτα από τo 1976 έχοντας δώσει εκατοντάδες στελέχη και επαγγελματίες στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο, έχει σημαντική συνεισφορά στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, και δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι την επιλέγουν πολλοί σπουδαστές από γειτονικές περιοχές όπως Ήπειρο, Λευκάδα κ.α..

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Είναι ανεπίτρεπτο τα τελευταία χρόνια η λειτουργία του ΙΕΚ τουρισμού να βασίζεται σε χορηγίες κάποιων ευαισθητοποιημένων επαγγελματιών του χώρου.

Έχει έρθει η ώρα η Πολιτεία και κυρίως το Υπουργείο Τουρισμού να δώσουν λύση στα προβλήματα που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούν την Σχολή, και να διασφαλίσουν την ομαλή και αποδοτική λειτουργία της.

Ως παράταξη παραμένουμε αρωγοί σε κάθε δίκαιο αίτημα της Διοίκησης, του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού και των σπουδαστών της Σχολής.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΙΟΝΙΟ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img