Λαϊκή Συσπείρωση ΙΝ για δρομολόγια: “Κοκορομαχίες… στις πλάτες των μαθητών”

spot_img

ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ… στις πλάτες των μαθητών

Προκαλεί το κοινό αίσθημα ,η αντιπαράθεση Ζορμπά(ΚΡΑΤΣΑ) –Ανδριώτη(πρώην ΚΡΑΤΣΑ & νυν ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ) με αφορμή τα δρομολόγια των μαθητών που δεν πραγματοποιούνται.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Κ. Ζορμπάς και η προσφάτως παραιτηθείσα Αντιπεριφερειάρχης εξαπολύουν πυρά ,  μεταφέροντας ο ένας στον άλλον την ευθύνη, για το γεγονός ότι η σχολική χρονιά άρχισε αλλά οι μαθητές βρίσκονται στο δρόμο. « Μηδέν» βάζει ο κ. Ζορμπάς στην κ. Ανδριώτη, «απλήρωτους άφησε τους οδηγούς, ο κ Ζορμπάς» λέει η κ Ανδριώτη, και το μπαλάκι ευθυνών και αρμοδιοτήτων πάει και έρχεται. Αλληλοκατηγορούνται αυτοί, που τέσσερα χρόνια συνδιοικούσαν και αλλληλοσυγχαίρονταν για την επιτυχημένη τους θητεία!

Αλήθεια , ανεξάρτητα από τον τομέα που ο καθένας είχε αναλάβει για το θέμα των σχολικών μεταφορών, δεν θα έπρεπε να νοιάζονται για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών;

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Αλήθεια , η κυρία Περιφερειάρχης δεν έχει καμία ευθύνη; Δεν οφείλει να ελέγχει την πορεία των έργων που αναθέτει στους υφισταμένους της; Και μάλιστα, όταν πρόκειται για το ευαίσθητο θέμα των σχολικών μεταφορών που αφορά τα παιδιά μας και την απρόσκοπτη σχολική διαδικασία;

Αλήθεια γιατί δεν ύψωσαν ποτέ τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση:

  • για αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της μεταφοράς όλων των μαθητών με τις ανάλογες προϋποθέσεις ;
  • για την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας ,όταν ένας υπάλληλος καλείται να φέρει σε πέρας ένα τόσο ευαίσθητο και δύσκολο έργο;

Η κοκορομαχία τους δεν έχει να κάνει με τις αγωνίες γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά με τον προσωπικό τους ανταγωνισμό, αφού από πρώην συνοδοιπόροι στην Περιφερειακή Αρχή , βρίσκονται σε γαλάζια μεν, αντίπαλα δε, ψηφοδέλτια. Για την καρέκλα λοιπόν ο τσακωμός. Για τους εαυτούς τους τσακώνονται ,και χωρίς ντροπή βγάζουν ό ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα, αποκαλύπτοντας την ανυποληψία της πολιτικής τους.

Το πρόβλημα των δρομολογίων ταλαιπωρεί κάθε χρόνο γονείς ,μαθητές , εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια που πασχίζουν να τα φέρουν βόλτα. Η ουσία όμως είναι στο ότι η μεταφορά των μαθητών, όπως τόσα αγαθά και δικαιώματα, έχει γίνει εμπόρευμα που παζαρεύεται με όρους αγοράς.

Το ζήτημα των σχολικών μεταφορών θα λυθεί οριστικά ενταγμένο μόνο σε ένα αποκλειστικά δημόσιο φορέα, που θα διαχειρίζεται τα δικά του οχήματα για την μεταφορά των μαθητών δίχως την παρέμβαση ιδιωτών που άλλοτε συμμετέχουν στους διαγωνισμούς και άλλοτε όχι, ανάλογα με το κόστος και το κέρδος. Σε αυτό το πλαίσιο, ως Λαϊκή Συσπείρωση ,διεκδικούμε σήμερα όλα εκείνα τα μέτρα και τις ενέργειες για να μην μένουν οι μαθητές εκτός σχολείου.

Οι χειροκροτητές των κυβερνήσεων όσο και αν τσακώνονται, ούτε μπορούν ούτε θέλουν να υπερασπιστούν και να λύσουν προβλήματα γονιών και μαθητών και εκπαιδευτικής κοινότητας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό. Ας δώσουμε μαζί τη μάχη για να μπουν σε προτεραιότητα οι ανάγκες μας και όχι οι καρέκλες τους…., Ας κάνουμε την ανατροπή , ενισχύοντας αποφασιστικά τη Λαϊκή Συσπείρωση.

                                                                       21.09.2023

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img