Κατερίνα Μοθωναίου: Κάποιοι με προκλητικές συμπεριφορές απαξιώνουν τους πολίτες & στερούν έργα από τα Ιόνια νησιά

spot_img

Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου

Κατερίνα Μοθωναίου:

“Κάποιοι με τις προκλητικές συμπεριφορές τους

 απαξιώνουν τους πολίτες και στερούν έργα από τα νησιά μας”

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Μεγάλες ευθύνες στις παρατάξεις Θ. Γαλιατσάτου, Σπ. Σπύρου

και στους παραιτηθέντες Αντιπεριφερειάρχες

Έντονη απογοήτευση και προβληματισμό προκαλεί η απαξίωση των τοπικών κοινωνιών και αναγκών των συμπολιτών μας από την στάση των συναδέλφων Περιφερειακών Συμβούλων που δεν προσήλθαν στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο με αποτέλεσμα να μην υπάρξει απαρτία και να αναβληθεί και να στερήσουν την δυνατότητα έγκρισης χρηματοδότησης σημαντικών έργων, εκδηλώσεων και Προγραμματικών Συμβάσεων τα οποία μένουν πίσω καθόσον δεν μπορούν να εισαχθούν σε Περιφερειακό Συμβούλιο  μέχρι να ολοκληρωθούν οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Επισημαίνεται λόγω της εγκυκλίου 65443/2023 με την οποία ορίζεται ότι από τις 8 Σεπτεμβρίου (1 μήνα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές) έως και την εγκατάσταση των νέων Περιφερειακών Αρχών (01/01/2024), το Περιφερειακό Συμβούλιο δύναται να λάβει αποφάσεις μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, καθώς και για θέματα συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Επί της ουσίας πρόκειται για “τεχνητή έλλειψη” απαρτίας, καθώς δεν προσήλθαν αδικαιολόγητα χωρίς να έχουν ενημερώσει το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξη “ΑΝ.Α.Σ.Α.” με επικεφαλής τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, όπως και η παράταξη “Ιόνιος Συμμαχία” με επικεφαλής τον Σπύρο Σπύρου. Παράλληλα απόντες ήταν οι προσφάτως παραιτηθέντες Αντιπεριφερειάρχες, Μελίτα Ανδριώτη, Γιάννης Αρμενιάκος, Κωνσταντίνος Καποδίστριας, Σωτήρης Κουρής και Σπύρος Ιωάννου, σήμερα υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Τρεπεκλή.

Δυστυχώς, για την Ζάκυνθο, χάθηκε η δυνατότητα να προχωρήσουν έργα και παρεμβάσεις αντιπλημμυρικού χαρακτήρα, οδικής ασφάλειας καθως και της έγκρισης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – ΠΕ Ζακύνθου και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου για την υλοποίηση του έργου “Προμήθεια υλικών συντήρησης εγκαταστάσεων γηπέδου Γαϊτανιού” και συγκεκριμένα για την προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα συνολικής επιφάνειας 7.102 τμ συνολικού προϋπολογισμού 157.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και την προμήθεια υλικών συντήρησης των εγκαταστάσεων μεταλλική εξέδρα, πάγκοι ποδοσφαιριστών – διαιτητών κλπ συνολικού προϋπολογισμού 103.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

Η αναγκαιότητα του έργου συνίσταται στην προμήθεια υλικών συντήρησης εγκαταστάσεων γηπέδου Γαϊτανιου ιδιοκτησίας της ΕΠΣ Ζακύνθου, προκειμένου να είναι κατάλληλο για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων, ενώ στο γήπεδο αυτό δραστηριοποιούνται ομάδες ακαδημίες, μικτές νέων Ελλάδος και νέοι από την ευρύτερη περιοχή της Ζακύνθου και είναι αναγκαία η βελτίωση του γηπέδου ποδοσφαίρου της Κοινότητας Γαϊτανιού.

Δεν εγκρίθηκε ούτε η συμμετοχή των Τραγουδιστάδων τση Ζάκυθος ως εκπρόσωπος της Π.Ε. Ζακύνθου στην συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από τη συγγραφή του «ΥΜΝΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ώστε να τιμηθεί ο μεγάλος Ζακύνθιος Εθνικός Ποιητής Διονύσιος Σολωμός, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών – Μουσείο Σολωμού.

Το ίδιο όσον αφορά την συμμετοχή αθλητικών Σωματείων της Ζακύνθου σε διασυλλογικά πρωταθλήματα, δράσεις ακροβατικής γυμναστικής, πανελλήνια πρωταθλήματα drift.

 Η Αντιπεριφερειαρχης Ζακυνθου Κατερινα Μοθωναίου δηλωνει: “Προφανώς ορισμένοι στο βωμό της προσωπικής προβολής και εξυπηρέτησης των σκοπιμοτήτων τους αγνοούν πως οι πολίτες το 2019 τους έδωσαν εντολή να υπηρετήσουν τον τόπο τους μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου 2023.

Για εμάς προέχει ο σεβασμός όλων των πολιτών οι οποίοι θα επιβραβεύσουν στις ερχόμενες εκλογές το ήθος, την εντιμότητα και την ανιδιοτελή προσφορά μας στον τόπο και  το έργο μας για μια παραγωγική Περιφέρεια κοντά στις ανάγκες αλλά και στις λύσεις των προβλημάτων”.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img