Η Ρόδη Κράτσα για την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

ΜΗΝΥΜΑ

Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

 Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου

Την Ημέρα αυτή τιμάμε τις γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο για τους αγώνες που έδωσαν, που ακόμη δίνουν υπέρ των δικαιωμάτων τους για κοινωνική αναγνώριση και νομοθετική κατοχύρωση.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Θαυμάζουμε τα επιτεύγματά τους σε όλους τους χώρους της επιστημονικής, επαγγελματικής και δημόσιας ζωής. Τις ευγνωμονούμε για το ρόλο τους στην οικογένεια και την κοινωνική ζωή.

Τονίζουμε δυνατά ότι παρ΄ όλη την πρόοδο, οι γυναίκες είναι ακόμη τα συνήθη θύματα όλων των διακρίσεων, τα θύματα της βίας και του εκφοβισμού, όπως οι ίδιες οι γυναίκες με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους μας το αποκαλύπτουν.

Ζητάμε την δέσμευση της Πολιτείας και της κοινωνίας για να εξασφαλίσουν πραγματικά ισότιμο ρόλο, ίσες ευκαιρίες και σεβασμό στις γυναίκες. 

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων φροντίζουμε για την ενδυνάμωση των γυναικών απέναντι στους πολύπλευρους ρόλους τους και τις σημαντικές προκλήσεις. Στηρίζουμε τις γυναίκες για την υλοποίηση των ονείρων τους και των επαγγελματικών τους στόχων.

Την σημερινή επέτειο αφιερώνουμε στα νέα κορίτσια που χάθηκαν άδικα με τραγικό τρόπο στο δυστύχημα των Τεμπών. Χάθηκαν τα όνειρα και τα χαρίσματα τους.

Στην μνήμη τους θα στηρίξουμε τις νέες γυναίκες  να εμπλουτίσουν την κοινωνία μας σε κάθε προσπάθεια προόδου. 


Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

8η Μαρτίου,

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

με άρωμα μιμόζας

*Η μιμόζα, το σύμβολό μας για την 8η Μαρτίου, είναι δέντρο με ευαισθησία, προσαρμοστικότητα και  ανθεκτικότητα, αυτά δηλαδή που χαρακτηρίζουν τις γυναίκες, ενώ ανθίζει νωρίς την άνοιξη και βρίσκεται παντού.

Για πρώτη φορά το 1946, δυο Ιταλίδες, αγωνίστριες για τα δικαιώματά των γυναικών προσέφεραν στις γυναίκες στους χώρους εργασίας αλλά και στο δρόμο μικρά κλαδιά μιμόζας ως ένδειξη συμπαράστασης στον καθημερινό τους αγώνα. Η συνήθεια αυτή καθιερώθηκε ευρέως γύρω στο 1990, στην Ιταλία και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες όπου η μιμόζα προσφέρεται και στολίζει παντού.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img