Ξεκινούν οι διαδικασίες επισκευής του Κοργιαλένιου σχολικού κτιρίου Αργοστολίου

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινούν οι διαδικασίες επισκευής και ενίσχυσης

του Κοργιαλένιου σχολικού κτιρίου Αργοστολίου προκειμένου να στεγάσει

το Ειδικό και Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Αργοστολίου

και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ)

Υπεγράφη από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

η σχετική Πράξη αποκατάστασης των ζημιών

συνολικού προϋπολογισμού 2.261.200 ευρώ στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων

Την έναρξη των διαδικασιών επισκευής και ενίσχυσης της κτηριακής υποδομής του Κοργιαλένιου σχολικού συγκροτήματος Αργοστολίου προκειμένου να καταστεί λειτουργικό μετά την σεισμική καταπόνηση και των προβλημάτων του ώστε να στεγάσει το Ειδικό και Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Αργοστολίου και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) σηματοδοτεί η υπογραφή από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου της 1ης Τροποποίησης της Πράξης “Αποκατάσταση βλαβών από σεισμούς, ενισχύσεις στο Κοργιαλένιο σχολικό κτίριο Αργοστολίου” με Κωδικό ΟΠΣ 5013931 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014-2020” και στον Άξονα Προτεραιότητας “Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας”.

Το σχολικό συγκρότημα του Κοριαλένιου κτιρίου αποτελείται από τέσσερα κτίρια δύο και τριών ορόφων από οπλισμένο σκυρόδεμα. Σήμερα, λόγω της σεισμικής καταπόνησης και των προβλημάτων στη κτιριακή υποδομή το κτίριο δεν χρησιμοποιείται.

Πρόκειται να γίνουν στατικές ενισχύσεις στο φέροντα οργανισμό και επισκευές που προκλήθηκαν από τη φθορά του χρόνου σε διάφορες θέσεις των κτιρίων με σκοπό την βελτίωση της λειτουργίας και την περαιτέρω προστασία αυτών.

Η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2022 και η ημερομηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2023.

Η πράξη ένταξης στο ΕΣΠΑ περιλαμβάνει και την αύξηση του οικονομικού αντικειμένου της πράξης κατά 511.200€, δηλαδή ο συνολικός προϋπολογισμός ένταξης μεταβάλλεται σε 2.261.200 €, όπως και στην μετάθεση του χρόνου υλοποίησης της πράξης και του μοναδικού υποέργου της έως 31 Δεκεμβρίου 2023.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται