Τηλέμαχος: Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ενισχύει τη διαχείριση σεισμικού κινδύνου στα Ιόνια Νησιά

spot_img

Έως 28/11/2022 οι προσφορές BLACK FRIDAY & CYBER MONDAY με έως -50% σε Gaming προϊόντα, αξεσουάρ κινητών & υπολογιστών και σε πολλά άλλα είδη από το κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλέμαχος – Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ενισχύει τη διαχείριση σεισμικού κινδύνου στα Ιόνια Νησιά

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετέχει στο έργο Τηλέμαχος με εταίρους τους Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά 2014- 2020.

Στο πλαίσιο του έργου το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει αναλάβει τη δημιουργία ενός πληροφοριακού συστήματος για την βέλτιστη διαχείριση κρίσεων σε περιπτώσεις σεισμού.  Επιπρόσθετα, μέσω του έργου αγοράστηκε σύγχρονος εξοπλισμός που εμπλουτίζει και βελτιώνει το εθνικό δίκτυο παρακολούθησης σεισμικής επικινδυνότητας. Επιπλέον, αναπτύχθηκε από το εργαστήριο Υπολογιστικής Μοντελοποίησης του Ιονίου Πανεπιστημίου καινοτόμο υλικό και λογισμικό σεισμογράφων χαμηλού κόστους. Οι σεισμογράφοι χαμηλού κόστους επιτυγχάνουν για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο τη δημιουργία ενός πολύ πυκνού δικτύου καταγραφικών που επιτρέπει την βέλτιστη μελέτη σεισμικής διέργερσης εδαφών και κρίσιμων υποδομών.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται