Περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού στην Κεφαλονιά – Ποιους επισκέφτηκε (εικόνες)

spot_img

Έως 28/11/2022 οι προσφορές BLACK FRIDAY & CYBER MONDAY με έως -50% σε Gaming προϊόντα, αξεσουάρ κινητών & υπολογιστών και σε πολλά άλλα είδη από το κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι.

Περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού στην Κεφαλονιά

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς, αλλά και συναντήσεις με Πολιτιστικούς, Αθλητικούς Συλλόγους και άλλους λαϊκούς φορείς της Κεφαλονιάς πραγματοποιεί από την Τρίτη το απόγευμα η Αλεξάνδρα Μπαλού, επικεφαλής Περιφερειακή Σύμβουλος Ιονίων Νήσων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Κατά την πρώτη μέρα των περιοδειών της στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Νίκος Γκισγκίνης, Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σάμης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Αθανασάτος.

Στην Αγία Ευφημία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο αλλά και με κάτοικους και επαγγελματίες, το βράδυ της Τρίτης. Κυριάρχησαν τα προβλήματα που επικρατούν στα δύο και πλέον χρόνια μετά το πέρασμα του «Ιανού», όπου οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα, με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και της περιφερειακής αρχής.

Εκτός της αγωνίας για τυχόν νέα πλημμυρικά φαινόμενα από κάποια νέα ισχυρή βροχόπτωση, αναφορά έγινε και στα προβλήματα του οδικού δικτύου, που παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνο εφόσον δεν έχουν γίνει αποκαταστάσεις απ’ τον «Ιανό» και πολλά σημεία, ιδιαίτερα στη Φάλαρη, παραμένουν χωρίς διαγραμμίσεις και επαρκή φωτισμό. Ζήτημα που απασχόλησε ήταν η ελλιπής υγειονομική περίθαλψη, όπου τονίστηκε η έλλειψη αγροτικών ιατρών, αλλά και προσωπικού του ΕΚΑΒ, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την υγεία κατοίκων και επισκεπτών.

Με τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμης

Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σάμης, Διονύση Αρτελάρη, όπου επί τάπητος τέθηκαν τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικροί επαγγελματίες, όπως η ακρίβεια στις τιμές του ρεύματος, των καυσίμων κ.ά., σε συνδυασμό με τα συνολικά μέτρα που πλήττουν τα λαϊκά στρώματα.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεσοβουνίων, Χάιδω Νικολετάτου, με κύριο θέμα την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος στο χωριό, αλλά και την εγκατάλειψη του «Ραυτοπούλειου» κτιρίου. Πρόκειται για διατηρητέο κτίριο κατασκευασμένο το 1932, που παλαιότερα στέγαζε το Δημοτικό Σχολείο. Σήμερα, παραμένει εγκαταλελειμμένο και ζητείται η συντήρηση και αξιοποίησή του για την κάλυψη αναγκών της περιοχής.

Το πρόγραμμα των περιοδειών της Αλεξάνδρας Μπαλού συνεχίζεται τις επόμενες μέρες μέχρι την Παρασκευή.

                                         15.06.2022


Συνεχίζονται οι επαφές και συναντήσεις με εργαζόμενους και λαϊκούς φορείς

Αναδεικνύονται σειρά προβλημάτων σε αρκετούς χώρους

Συνέχεια στις επαφές της με εργαζόμενους, Πολιτιστικούς, Αθλητικούς Συλλόγους, δομές ΑμεΑ και Τοπικά Συμβούλια της περιοχής της Παλικής, καθώς και επίσκεψη στον ΧΥΤΑ στην Παλοστή είχε η Αλεξάνδρα Μπαλού, επικεφαλής Περιφερειακή Σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Ιονίων Νήσων, συνεχίζοντας την περιοδεία της στην Κεφαλονιά.

Στο κλιμάκιο της περιοδείας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη συμμετείχαν επίσης, ο Νίκος Γκισγκίνης, Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παλικής με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Δημήτρης Μαντζουράτος. Συνολικά αναδείχθηκαν σειρά προβλημάτων που απασχολούν και τα οποία με ευθύνη τόσο των έως και σήμερα κυβερνήσεων αλλά και των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών δεν επιλύονται, αντιθέτως σε αρκετές περιπτώσεις οξύνονται.

Με τους εργαζόμενους του Δήμου Ληξουρίου

Στις επαφές που έγιναν με εργαζόμενους των Τεχνικών και Διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Ληξουρίου, κυριάρχησαν τα προβλήματα της ακρίβειας, της εντατικοποίησης της δουλειάς των εργαζομένων, αλλά και της έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών. Επίσης, επί τάπητος τέθηκαν οι ανάγκες μόνιμων εργαζομένων, αλλά και τα προβλήματα που επικρατούν με τους εργαζόμενους Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου, τόσο για την μη ουσιαστική κάλυψη των κενών, όσο και ως προγραμμάτων ανακύκλωσης ουσιαστικά της ανεργίας.

Για τα προβλήματα των ΑμεΑ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με το Δ.Σ. της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων των ΑμεΑ “Υπερίων”, στις εγκαταστάσεις του κέντρου. Μεταξύ άλλων, τα μέλη της Διοίκησης αναφέρθηκαν στα αιτήματα του χώρου για αύξηση των χρηματοδοτήσεων για τις δομές φιλοξενίας ΑμεΑ αλλά και στα προνοιακά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, τα ζητήματα βελτίωσης της προσβασιμότητας, αντιμετώπισης της ανεργίας, αλλά και εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα συζητήθηκε η ανάγκη διεκδίκησης μόνιμης και σταθερής Δημόσιας χρηματοδότησης της συγκεκριμένης δομής ώστε να μην αμφισβητείται από την επιλεξιμότητα και την αβέβαιη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και των άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε επίσης, το νεοϊδρυθέν κέντρο διημέρευσης ωφελούμενων  ΑμεΑ.

Ανάγκη κολυμβητηρίου στο Ληξούρι

Οι ελλιπείς υποδομές του κολυμβητηρίου στο Αργοστόλι, η ανάγκη κατασκευής νέου στο Ληξούρι, αλλά και η στήριξη συνολικά του ναυταθλητισμού, απασχόλησαν τη συνάντηση με το ΔΣ του “ΑΣ Ποσειδώνα”, Συλλόγου με διακρίσεις στο χώρο, παγκόσμιες και πανελλαδικές, στις δομές του οποίου απασχολούνται δεκάδες παιδιά.  

 Η Φιλαρμονική Σχολή πληρώνει ΕΝΦΙΑ

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η συνάντηση με το νεοεκλεγέν Δ.Σ. της “Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου Πάλλης”, που λειτουργεί απ’ το 1830, εκπαιδεύοντας  σήμερα πάνω από 130 νέους μουσικούς και λειτουργώντας μια πλήρη μπάντα δεκάδων νέων που κάνει εμφανίσεις, δίνει συναυλίες και αποτελεί τον πιο σημαντικό πολιτιστικό φορέα του Δήμου Ληξουρίου. Όπως σημειώθηκε, αν και η λειτουργία της σχολής έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ για το κτίριο στέγασής της, αλλά και μια δωρεά που της έχει γίνει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδά της, ακόμη και για τον μαέστρο που διδάσκει μουσική. Από το κλιμάκιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” υπήρξε δέσμευση ανάδειξης των προβλημάτων τόσο στην Περιφέρεια όσο και στη βουλή.

Με Πολιτιστικούς Συλλόγους και Τοπικά Συμβούλια

Προβλήματα έλλειψης χρηματοδοτήσεων αλλά και των αναγκαίων υποδομών στέγασης και ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους, ανέφεραν και οι διοικήσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων “Χωροπούλας”, “Κουνόπετρας” και “Αετού Καμιναράτων”.

Συναντήσεις έγιναν επίσης με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Καμιναράτων, Δαμουλιανάτων, Ρίφι και Αγίας Θέκλης, όπου αναφέρθηκαν στην πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί με τις δομές Υγείας, την έλλειψη γιατρών και υποδομών, όπως επίσης και των αναγκαίων έργων αγροτικής οδοποιίας, αντιπυρικής προστασίας, δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης στις περιοχές τους.

Αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων

Στην επίσκεψη στο ΧΥΤΑ στην Παλοστή διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά το αδιέξοδο στην διαχείριση των απορριμμάτων στον νομό Κεφαλονιάς – Ιθάκης και από τον νέο ΦΟΔΣΑ. Η μοναδική διαχείριση που γίνεται μέχρι σήμερα σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,  είναι η απλή εναπόθεση των απορριμμάτων από την εταιρεία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.» που έχει αναλάβει την διαχείριση  τους στο ένα κύτταρο, αφού στο άλλο σιγοκαίει ακόμη από πέρσι  η φωτιά που είχε εκδηλωθεί. 

Την ίδια ώρα επέρχεται κορεσμός του ΧΥΤΑ από την συνεχή εναπόθεση σύμμεικτων και ογκωδών απορριμμάτων, δεν δίνεται καμιά λύση στην λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας που φαίνεται να παραμένει αβέβαιη και το επόμενο διάστημα, υποθηκεύοντας την οποιαδήποτε προοπτική για ουσιαστική επεξεργασία. Από την πλευρά του κλιμακίου, τονίστηκε στους υπεύθυνους, ότι πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει το εργοστάσιο επεξεργασίας, καθώς και να υπάρχει επαρκής φύλαξη του χώρου και ασφάλεια από νέα πυρκαγιά.

                                                                              16.06.2022


Με περιοδείες σε χώρους δουλειάς και το Νοσοκομείο Αργοστολίου ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία της Αλεξάνδρας Μπαλού στην Κεφαλονιά.

Καίνε τα προβλήματα της ακρίβειας αλλά και βασικών ελλείψεων για τις ανάγκες του λαού στο νησί.

Πραγματοποιώντας επισκέψεις σε χώρους δουλειάς, φορείς αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή η τριήμερη περιοδεία της επικεφαλής Περιφερειακού Συμβούλου με την Λαϊκή Συσπείρωση, Αλεξάνδρας Μπαλού.

Το κλιμάκιο αποτελούσαν επίσης, ο Νίκος Γκισγκίνης, Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων μες τη Λαϊκή Συσπείρωση και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Αργοστολίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιάννης Κουρούκλης και Σταύρος Γρηγορόπουλος.

Με την «Γυμναστική Εταιρία Κεφαλονιάς»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με εκπροσώπους της Γυμναστικής Εταιρίας Κεφαλονιάς και τον προπονητή της, Νίκο Μεταξά, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Αργοστολίου.

Στην συζήτηση, αναδείχτηκε η σημαντική προσφορά του Συλλόγου στον κλασικό αθλητισμό στο νομό,  που αφορά στην συστηματική  προπονητική και αγωνιστική συμμετοχή 200 και πλέον παιδιών (από 4 χρονών και πάνω)  στα αγωνίσματα του στίβου, στην κατάκτηση σημαντικών  επιδόσεων των αθλητών της σε πανελλήνιες και παγκόσμιες διοργανώσεις με αντίστοιχες διακρίσεις, στην διοργάνωση σημαντικών διοργανώσεων σε επίπεδο νομού όπως είναι τα «Βεργώτεια». Σημειώθηκε επίσης η συμμετοχή ακόμη και παγκόσμιων πρωταθλητών, στην άοκνη προσπάθειά της να συμπληρωθούν και να εκσυγχρονιστούν  οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Αργοστολίου ώστε να είναι ασφαλείς και ικανές να φιλοξενήσουν ακόμη και μεγάλες πανελλήνιες και παγκόσμιες διοργανώσεις, να γίνουν πόλος έλξης μεγάλων αθλητών.

Βασική διεκδίκηση της «Εταιρίας» αποτελεί  επιπλέον η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα «ταρτάν» του Σταδίου, έργο που είναι σε εκκρεμότητα  από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αρκετό διάστημα έως τώρα και που παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις, παραπέμπεται συνεχώς για το απώτερο μέλλον. Στην συζήτηση επίσης αναδείχτηκαν και άλλα προβλήματα που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και των άλλων συμπληρωματικών υποδομών για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σωματείου. Από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Μπαλού αφού συνεχάρη το Συμβούλιο και τους προπονητές  της Γ.Ε.Κ. για το σημαντικό έργο τους, υποσχέθηκε εξάντληση κάθε δυνατής παρέμβασης  ώστε να υλοποιηθούν όλα τα αιτήματά της και κυρίως η επισκευή του ταρτάν, που αφορά την λειτουργικότητα αλλά και την ασφάλεια των αθλητών.

Με τους εργαζόμενους στο Δήμο Αργοστολίου

Αρχικά πραγματοποιήθηκε περιοδεία σε υπηρεσίες του Δήμου Αργοστολίου, όπου στις συναντήσεις με το προσωπικό, αναδείχθηκαν τα οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Ιδιαίτερος ήταν ο προβληματισμός, για μια ενδεχόμενη απένταξη σειράς κλάδων από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Απασχόλησαν επίσης, τα ζητήματα ελλείψεων προσωπικού, εντατικοποίησης της εργασίας, τα ελλιπέστατα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και η «καθήλωση» των μισθών στα επίπεδα προηγούμενων δεκαετιών, σε συνδυασμό με την μεγάλη ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα.

Αντίστοιχη περιοδεία έγινε και στις υπηρεσίες της Π.Ε. Κεφαλονιάς (Διοικητήριο & Δ/νση Υγείας) όπου οι εργαζόμενοι επανέλαβαν τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παραμένουν χωρίς λύση.

Χωρίς ακτινολόγους, ΜΕΘ και με

έλειπες προσωπικό ακόμη και το ΕΚΑΒ

Ακολούθησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου, στο οποίο αναδείχθηκαν σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως η μη λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής, αλλά και οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές για τις ανάγκες των καρκινοπαθών. Ζητήματα αναδείχθηκαν και με την Τεχνική του Υπηρεσία, όπου απαρτίζεται από μόλις τρεις εργαζόμενους, ενώ αναφορά έγινε στις γενικότερες ελλείψεις γιατρών.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν τα κενά σε ακτινολόγους, όπου «καλύπτονται» με μετακινήσεις γιατρών αυτής της ειδικότητας απ’ το «Μαντζαβινάτειο» Νοσοκομείο Ληξουρίου, με αποτέλεσμα και την αποδυνάμωση και του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος που δεν διαθέτει πλέον ακτινολόγο. Επισημάνθηκαν δε, οι ελλείψεις σε ΜΕΘ και στο προσωπικό του ΕΚΑΒ, ζητήματα που δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για τον μόνιμο πληθυσμό του νησιού, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών κατά τη θερινή περίοδο.

Καυτηριάστηκαν επίσης, τα μεγάλα κτιριακά προβλήματα που επικρατούν απ’ τους σεισμούς του 2014 και μετά, με ευθύνη των έως και σήμερα κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κ.α.), ενώ υπογραμμίστηκε ότι δεν έχει αξιοποιηθεί καν ακόμα, το ξυλόπτυχο νοσοκομείο για ενδεχόμενο ενός νέου σεισμού.

Με ξενοδοχοϋπαλλήλους

Τα προβλήματα της ακρίβειας, της εντατικοποίησης της δουλειάς, αναδείχθηκαν στην επίσκεψη στο ξενοδοχείο «Mediterranee» στη Λάσση Αργοστολίου και στις συναντήσεις με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Απασχόλησε επίσης, η πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί με τις δομές δημόσιας Υγείας στο νησί, ζητήματα που απασχολούν ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Ακόμη περιμένει να στεγαστεί…

Η έλλειψη χρηματοδοτήσεων, προσωπικού αλλά και η καθυστέρηση της μόνιμης και χωρίς προβλήματα στέγασης της, απασχόλησαν τη συνάντηση που έγινε  με το Εφορευτικό Συμβούλιο της «Ιακωβάτειου» Βιβλιοθήκης,  που λειτουργεί στο Ληξούρι. Η Βιβλιοθήκη φιλοξενεί εκατοντάδες εκδόσεις αιώνων, διαφυλάσσοντας ουσιαστικά, μεγάλο μέρος της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεων της Κεφαλονιάς. Πρόκειται για ζητήματα που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν το νησί, χωρίς ως και σήμερα να έχει δοθεί λύση, παρά το γεγονός ότι αυτά οξύνθηκαν και μετά και τους σεισμούς του 2014, με ευθύνη των Κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών.

                                                                     18.06.2022


17.06.2022 – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛ. ΜΠΑΛΟΥ στον Σ. ΒΟΥΤΟ-ΝΗΣΙ FM ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται