Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στο Corfu  Food – Wine Festival στην Κέρκυρα (εικόνες)

spot_img

     Κέρκυρα, 26/09/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Corfu  FoodWine festival, στις 24 και 25 Σεπτέμβρη 2022, στην Κέρκυρα, σε συνεργασία με τα Επιμελήτρια Κέρκυρας, Λευκάδας και Κεφαλονιάς/ Ιθάκης , όπου προσέλκυσαν το ζωηρό ενδιαφέρον των πολιτών και επισκεπτών του νησιού μας.

Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες, ενώ όλοι οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύουν τα τοπικά προϊόντα της Ιόνιας Γης, να μάθουν για τον πλούτο του πρωτογενούς τομέα των νησιών μας και να αντιληφθούν τον πολυδιάστατο ρόλο και την υπεραξία του.

Οι εκδηλώσεις της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΙΝ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, υλοποιήθηκαν τις δυο πρώτες ημέρες :

Σάββατο 24-09-2022 : Παρουσίαση – Έκθεση παραδοσιακών προϊόντων της Ιόνιας Γης, με σκοπό την προβολή των παραδοσιακών προϊόντων όλων των νησιών μας, με παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες προϊόντων, ομιλίες και επιχειρηματικές συναντήσεις, στον Κήπο του Λαού.

Κυριακή 25-09-2022 : Ενημερωτική διαδραστική εκδήλωση σε συνεργασία με το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ποταμού Κέρκυρας, για παιδιά ηλικίας 6 με 12 ετών. Μια νέα προσέγγιση, έχοντας ως κεντρικό άξονα τα παιδιά, τα οποία μέσα από διάφορα παιχνίδια και αφηγήσεις, ενημερώθηκαν για την υγιεινή διατροφή, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την «γνωριμία» των παιδιών με τα παραδοσιακά προϊόντα της Ιόνιας Γης.

«Η παιδεία σφυρηλατεί αξίες και διαμορφώνει συνειδήσεις, βάζοντας θεμέλια για μια καλύτερη αυριανή κοινωνία. Με βιωματικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης και συνειδητοποίησης, μέσα από παιχνίδια, αλλά και εργασίες απόκτησης γνώσεων και εξοικείωσης με την υγιεινή διατροφή και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Περιφέρειας μας, ελπίζουμε να καλλιεργηθεί μια νέα κουλτούρα. Οφείλουμε να στοχεύσουμε στην προετοιμασία των νέων ανθρώπων για τον κόσμο του αύριο, δημιουργώντας έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των παιδιών μας και της ευρύτερης κοινωνικής πραγματικότητας» ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Σύμπραξης κ. Νικόλαος Μουζακίτης.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται