Μήνυμα Ρόδης Κράτσα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

spot_img

Έως 28/11/2022 οι προσφορές BLACK FRIDAY & CYBER MONDAY με έως -50% σε Gaming προϊόντα, αξεσουάρ κινητών & υπολογιστών και σε πολλά άλλα είδη από το κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι.

Μήνυμα

της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου,για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, μέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου σηματοδοτεί την έναρξη του ελληνικού αγώνα για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού και είναι συνώνυμο των ιδανικών της ελευθερίας, του πάθους για την πατρίδα και των εθνικών αξιών.

Είναι η Ημέρα σύμβολο και συνδετικός κρίκος των απανταχού Ελλήνων.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με μεγάλη υπερηφάνεια τιμά την συμμετοχή των Επτανησίων στον μεγάλο Αγώνα του 1821. Οι Επτανήσιοι προσέφεραν καταφύγιο στους επαναστατημένους αδελφούς τους, βοήθησαν οικονομικά και διπλωματικά τον Αγώνα, εργάστηκαν στο εξωτερικό για την υποστήριξη της εξέγερσης του ελληνικού λαού, ενώ βρέθηκαν στα πεδία των μαχών στην επαναστατημένη Ελλάδα με γενναιότητα και θάρρος.

Δύο μεγάλες μορφές του Αγώνα, ο εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός και ο πρώτος κυβερνήτης του ελεύθερου ελληνικού κράτους Ιωάννης Καποδίστριας είναι τέκνα της Ιόνιας γης.

Η 25η Μαρτίου είναι μια βαριά παρακαταθήκη για όλες τις γενιές των Ελλήνων που μας εμπνέει και μας εμψυχώνει. Για αυτό η χώρα μας πολέμησε πάντα μαζί με τον ελεύθερο κόσμο και ποτέ στο πλευρό του επιτιθέμενου ή κάποιου “επιμελώς ουδέτερου” όπως και σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του Ουκρανικού λαού και του διεθνούς δικαίου.

Ζήτω η Ελλάδα!

Χρόνια πολλά με πίστη στην δύναμη του Έθνους μας!

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται