Λαϊκή Συσπείρωση ΙΝ: Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων σταθερά στην υπηρεσία των εργοδοτών

spot_img

Έως 28/11/2022 οι προσφορές BLACK FRIDAY & CYBER MONDAY με έως -50% σε Gaming προϊόντα, αξεσουάρ κινητών & υπολογιστών και σε πολλά άλλα είδη από το κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

σταθερά ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Με την κυνική δήλωση της κας Κράτσα «Το ΚΤΕΛ είναι Α.Ε,.. εμείς δεν θα υποδείξουμε σε μια επιχείρηση πως θα διαχειριστεί το προσωπικό της,.. το αν θα απολύσει ή όχι δεν είναι δική μας υπόθεση…» η πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ αρνήθηκε ακόμα και να εισαχθεί προς συζήτηση και την   έκδοση ψηφίσματος για το θέμα των απολύσεων και της υποβάθμισης των τοπικών συγκοινωνιών.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο ψήφισμα, που έφερε η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων, αποτελούσε ομόφωνη απόφαση, της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζακύνθου. Σύμφωνα με αυτήν, ζητά να παρθούν πίσω οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ Ζακύνθου και να αναβαθμιστούν οι τοπικές συγκοινωνίες με ταυτόχρονη κοινοποίηση προς όλους τους κρατικούς θεσμούς, ένας εκ των οποίων είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ι. Ν.

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται η ανοικτή στήριξή στην εργοδοσία της ΚΤΕΛ Α.Ε που χρηματοδοτείται για την μεταφορά μαθητών, άνευ όρων, όπως φαίνεται από τη στάση της Περιφερειακής Αρχής, χώρια από τον πακτωλό επιδοτήσεων από το κεντρικό κράτος.

Αποδεικνύεται ότι καμία έγνοια δεν έχουν για τα βάσανα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των κατοίκων, αρνούμενη στην ουσία η Περιφερειακή Αρχή την όποια συζήτηση για αναβάθμιση των τοπικών συγκοινωνιών στο νησί παρά την αρμοδιότητα που έχει από το νόμο.

Αποδεικνύεται ότι η Περιφερειακή Αρχή έχει επιλέξει τους συνδαιτημόνες της, που δεν είναι άλλοι από τους μεγαλοξενοδόχους, τους εφοπλιστές και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στην πολιτική αντίληψη της Περιφερειακής Αρχής (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) και στον χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης, μετά από όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουν νομοθετηθεί από τις κυβερνήσεις, οι εργαζόμενοι στην Ζάκυνθο, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες συναντούν έναν ακόμα αντίπαλό στις διεκδικήσεις τους.

Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και ενίσχυση των αγώνων τους. Στη μαζικοποίηση των συνδικάτων τους και στην συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, συνταξιούχων, νεολαίας για το δικαίωμα στη δουλειά, σε ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές.

22.02.2022

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται