Η Λαϊκή Συσπείρωση ΙΝ για τις πρόσφατες δημαιρεσίες στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Οι πρόσφατες δημαιρεσίες (09/01/2022), πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες που ο λαός στα νησιά μας, όπως και σε όλη τη χώρα, παραμένει απροστάτευτος από:

  • Τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας εξ αιτίας της πολιτικής, που αφήνει το δημόσιο σύστημα Υγείας ανοχύρωτο, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και κρατική χρηματοδότηση.
  • Τους όρους που άνοιξαν τα σχολεία, αφήνοντας στο έλεος της τύχης, μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στα σχολεία και τις οικογένειές τους.
  • Τις εγκληματικές ελλείψεις σε έργα υποδομών, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης, όπως και τις σοβαρές καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων ανακούφισης και αποζημίωσης για τους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.
  • Το κύμα ακρίβειας, ανεργίας και ανατροπής εργατικών δικαιωμάτων.

Αποτελέσματα της πολιτικής, που υλοποιείται διαχρονικά και ενιαία από όλες τις κυβερνήσεις, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές, είτε ελέγχονται από τη Ν.Δ, το ΚΙΝΑΛ, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ και υπερασπίζεται την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των αναγκών του λαού.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Η σημερινή διαδικασία εκλογής Προεδρείου του Π.Σ. και Οικονομικής Επιτροπής είναι ενταγμένη στο γενικότερο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της Ν.Δ, που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων «Καποδίστρια», «Καλλικράτη», «Κλεισθένη 1»:

  1. Διαμορφώνει πλαστές πλειοψηφίες και καθιστούν την παράταξη της Περιφερειάρχη κυρίαρχο του παιχνιδιού μαζί με τους συνδαιτυμόνες τους στη διοίκηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων( ΚΙΝΑΛ).
  2. Διαπνέεται από αντιδραστικό, αντιλαϊκό χαρακτήρα αφού αφαιρεί το δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες όλων των παρατάξεων που έχουν εκλεγεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, νοθεύοντας τη βούληση του λαού. Δεν αναφερόμαστε φυσικά στους εκπροσώπους της Χ.Α. για τους οποίους έχουμε ζητήσει την απομόνωση και την αποπομπή τους από τα Περιφερειακά Συμβούλια.
  3. Ο όρος «Προεδρείο» είναι αδειανό πουκάμισο, αφού οι θέσεις δίνονται αναλογικά μόνο στις 3 πρώτες παρατάξεις ενώ γραμματέας και αντιπρόεδρος δεν έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες. Κυρίαρχος είναι ο Πρόεδρος τον οποίον ορίζει παράταξη της Περιφερειάρχη.
  4. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Πρόεδρος σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) αξιοποιώντας τον αντιδραστικό Κανονισμό που ο ίδιος εισήγαγε και την τυπολατρία στις διαδικασίες, προώθησε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια φίμωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποβάθμισης της λειτουργίας του Π.Σ. Η εμμονή στη συνέχιση της συνεδρίασης του ΠΣ με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης, ενώ υπάρχουν οι δυνατότητες δια ζώσης συνεδρίασης με βάση τα πρωτόκολλα, επιβεβαιώνει ότι σταθερή τους επιδίωξη είναι η παρεμπόδιση της παρουσίας, ενημέρωσης και διεκδίκησης του λαού.

Επιβεβαιώνεται, ότι οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, από όλες τις κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με το νέο ληστρικό εκλογικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν ως στόχο την μετατροπή της Τοπικής Διοίκησης σε ισχυρό κρατικό όργανο που εξειδικεύει και υλοποιεί τις κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις και τις ιεραρχήσεις των επιχειρηματικών ομίλων σε τοπικό επίπεδο. Αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ότι η δημοκρατία που συχνά πυκνά επικαλούνται είναι κομμένη και ραμμένη στους γενικότερους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο, απείχαμε από τη διαδικασία της εκλογής Προεδρείου. Σχετικά με την εκλογή Οικονομικής Επιτροπής, παρ’ ότι διαφωνούμε με την μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Π.Σ. σε αυτήν, θέσαμε υποψηφιότητα για την έδρα που δικαιούμαστε, για να παρεμβαίνουμε στις αποφάσεις της, με κριτήριο και προτεραιότητα την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε μέσα και έξω από το Π.Σ. τα συμφέροντα του λαού μαζί με το λαό και τους αγώνες του.                                                                                                 10.01.2022

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται