Στην πρώτη ετήσια συνάντηση του Δικτύου Europe Direct Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Καποδίστριας

spot_img

26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ιονίων Νήσων

αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας τοπικής κοινωνίας

με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στην πρώτη ετήσια συνάντηση

του Δικτύου Europe Direct Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Καποδίστριας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ετήσια συνάντηση του Δικτύου Europe Direct Ελλάδας με την συμμετοχή εκπροσώπων των Κέντρων για το μέλλον της Ευρώπης. Στις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Divani Caravel Hotel στην Αθήνα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας.

Μεταξυ των θεμάτων που απασχόλησαν την ατζέντα της συνάντησης ήταν: οι Eπικοινωνιακές Ευκαιρίες “NextGeneration EU” και “Το νέο ΕΣΠΑ”, Παραπληροφόρηση – ο ρόλος των ED, η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης -ο ρόλος των ED και το Δημοσιογραφικό σεμινάριο-Media και ED

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ιονίων Νήσων αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας της τοπικής κοινωνίας με όλα τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν  ως στόχο την προβολή της Ευρωπαϊκής Διάστασης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς και την υποστήριξη και διάδοση του έργου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

“Ένας καλά ενημερωμένος πολίτης αποτελεί τον καλύτερο εταίρο μιας δημοκρατικής και αποτελεσματικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ενημέρωση αφορά σε όλους τους πολίτες των Ιονίων Νήσων, όλων των ηλικιακών ομάδων, γύρω από θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις τοπικές και περιφερειακές ανάγκες και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την ΕΕ και ιδιαίτερα στους τομείς που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των πολιτών, όπως σε θέματα νεολαίας, εκπαίδευσης, πολιτισμού, περιβάλλοντος και ευρωπαϊκών προγραμμάτων” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας.

Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην κ. Νιόβη Ρίγκου Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την κ. Παλαιολόγου Νέλλη network coordinator για τις συμβουλές τους στη λειτουργία του γραφείου Europe Direct Ιονίων νήσων, τους κ.κ Ιωάννη Φίρμπα Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εθνικό Συντονιστή για τα ΕΔΕΤ της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR) για την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ και τον Χάρη Κούντουρο υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για τη βοήθεια του προγραμματισμού σχετικής εκδήλωσης στη Ζάκυνθο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται