Περιφερειακό Συμβούλιο ΙΝ: Εκφράζει τη συμπαράστασή του σε εργαζόμενους στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Εκφράζει την συμπαράστασή του, στους εργαζόμενους

στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης

σε ιδιαίτερο πρόβλημά τους

Την αμέριστη συμπαράστασή του, στους εργαζόμενους στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Δ.Τ.Ε.) της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς & Ιθάκης, οι οποίοι έπραξαν το υπηρεσιακό τους καθήκον αλλά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη, μετά από  μήνυση που κατέθεσε η εταιρεία ανάδοχος που ανέλαβε την επισκευή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Κεφαλονιάς εκφράζει με ομόφωνη απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, συζητώντας το θέμα που εισήγαγε η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων” κατά την τακτική συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε μέσω της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης e:Presence.gov.gr.

Με το ομόφωνο ψήφισμά του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εκφράζει την εκτίμησή του στην μεγάλη διαχρονική συμβολή των εργαζομένων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε μια μακρά περίοδο υποστελέχωσης, έλλειψης εξοπλισμού, δύσκολων και αντίξοων συνθηκών εργασίας.

Επιπρόσθετα απευθύνει το Ψήφισμα στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών προκειμένου να επιληφθεί του προβλήματος που έχει προκύψει με την συγκεκριμένη εργολαβία, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνεται το έργο της επισκευής του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου.

Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταυρο Τραυλό, έφεραν σε γνώσητου Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή όπως και του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα Γιώργου Καραγιάννη για τα εν λόγω συμβάντα και ζήτησαν την εξέταση εκ μέρους τους της υπόθεσης αυτής με τις αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και το έργο.

Τέλος, αποφάσισε το παρόν ψήφισμα να δοθεί στην δημοσιότητα, να αποσταλεί στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών και στους Συλλόγους Εργαζομένων των Π.Ε. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το ψήφισμα έχει ως ακολούθως:

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εκτιμά την μεγάλη διαχρονική συμβολή των εργαζομένων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε μια μακρά περίοδο υποστελέχωσης, έλλειψης εξοπλισμού, δύσκολων και αντίξοων συνθηκών εργασίας και πολλές φορές  σε συνθήκες επικινδυνότητας για την υγεία και την ασφάλεια τους στους εργασιακούς τους χώρους.

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του, στους εργαζόμενους στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Δ.Τ.Ε.) της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς & Ιθάκης, οι οποίοι έπραξαν ορθά το υπηρεσιακό τους καθήκον αλλά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη, μετά από  μήνυση που κατέθεσε η εταιρεία ανάδοχος που ανέλαβε την επισκευή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στέκεται αρωγός στις ανάγκες των εργαζομενων και απευθύνεται στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών προκειμένου να επιληφθεί του προβλήματος που έχει προκύψει με την συγκεκριμένη εργολαβία, με αποτέλεσμα να μην υλοποιείται το έργο της επισκευής του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου.

Το παρόν ψήφισμα να δοθεί στην δημοσιότητα, να αποσταλεί στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών και στους Συλλόγους Εργαζομένων των Π.Ε. της Περιφέρειας”.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται