Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ο Μ. Ναπολέων, τα Επτάνησα & η Ελληνική Επανάσταση

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων:

Ο Μ. Ναπολέων, τα Επτάνησα και η Ελληνική Επανάσταση

Για την επέτειο των 200 χρόνων από τον θάνατο του Μ. Ναπολέοντα (05 Μαϊου 1821) η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με αρθρογραφία της συνδέει ιστορικά τις δυο επετείους του2021, την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και την επέτειο των 200 χρόνων από τον θάνατο του Μ. Ναπολέοντα και αναδεικνύει την ιστορική σχέση τους με τα Επτάνησα.

Σημειώνει την επιρροή των ιδεών της Γαλλικής Επανάστασης που έσπειρε ο Ναπολέων Βοναπάρτης και οι Γάλλοι δημοκρατικοί στα Ιόνια Νησιά και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν για την εθνική συνείδηση, την παιδεία και τον αγώνα για ελευθερία, τόσο στα Επτάνησα, όσο και στην υπόδουλη Ελλάδα στον Οθωμανικό ζυγό.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου αναφέρεται επίσης στην στρατηγική θέση των Ιονίων Νήσων την οποία αναγνωρίζει ως κυρίαρχη ο Μ. Ναπολέων για την επίτευξη του μεγαλόπνοου σχεδίου του για την “Αυτοκρατορία της Ανατολής” με έδρα του την Κωνσταντινούπολη, σχέδιο το οποίο προέβλεπε και την εξέγερση των Ελλήνων για να αποσταθεροποιηθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία.

“Η ανάδειξη των ιστορικών δεσμών με την Γαλλία με τις δυο κατακτήσεις της Επτανήσου από τον Ναπολέοντα (1897 και 1807) θα συμβάλλει στον εμπλουτισμό της ιστορικής μας ταυτότητας και στην αναβάθμιση των σχέσεων μας με την σύγχρονη Γαλλία με πολλαπλά οφέλη. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η Περιφερειακή Αρχή”, δηλώνει η Περιφερειάρχης

Συνημμένο άρθρο στο in.gr με τίτλο “200 χρόνια από το θάνατο του Μ. Ναπολέοντα και η σχέση με τα Επτάνησα”:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται