Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την προσέλκυση Ψηφιακών Νομάδων

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την προσέλκυση “Ψηφιακών Νομάδων”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Καποδίστριας εκπροσώπησε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

 στην τηλεδιάσκεψη μεταξυ κυβερνητικών στελεχών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την προσέλκυση “Ψηφιακών Νομάδων” (“Digital Nomads”), μέσα από συντονισμένες δράσεις και τη δημιουργία του σχετικού νομοθετικού πλαισίου και κατάλληλων πολιτικών προσελκύοντας επενδυτές και εργαζόμενους, μετά την πανδημία, αναδείχθηκε κατα την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών με συμμετέχοντες κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ψηφιακοί νομάδες ονομάζονται όσοι μπορούν να εργάζονται απομακρυσμένα, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Μπορεί να είναι υπάλληλοι κάποιας εταιρείας ή αυτοαπασχολούμενοι. Στην Ελλάδα, οι πρώτοι ψηφιακοί νομάδες εμφανίστηκαν πριν από περίπου τρία χρόνια, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε αρκετά νησιά. Ενεργές κοινότητες, αλλά με μικρό αριθμό μελών, υπάρχουν για παράδειγμα στη Ρόδο και στη Λέσβο. Ο ακριβής αριθμός των ψηφιακών νομάδων στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί καθώς μετακινούνται συνεχώς. Ωστόσο, η κοινότητά τους μεγαλώνει και σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά η πανδημία του κορονοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Τρικάλων και Πρόεδρος ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλή, καθώς και οι γενικοί γραμματείς Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος, Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, Εργασίας Άννα Στρατινάκη και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Tην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειαρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντινος Καποδίστριας, ο οποίος δήλωσε οτι “Οι digital nomads (ψηφιακοί νομάδες) είναι η αναπόφευκτη εξέλιξη της κουλτούρας της εξ αποστάσεως εργασίας (remote working). Οι επαγγελματίες που επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ζωής συνεχίζουν να έχουν ως αναπόσπαστο κομμάτι της εργασίας τους μια αξιόπιστη σύνδεση στο internet, ωστόσο δεν έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντ’ αυτού, ζουν και δουλεύουν ταξιδεύοντας από το ένα σημείο της γης στο άλλο, συχνά χωρίς κάποιο άλλο «όπλο» εκτός από ένα laptop. Αγαπημένοι προορισμοί για τους ψηφιακούς νομάδες αποτελούν μέρη με χαμηλό κόστος ζωής και φυσική ομορφιά και αυτός ήταν και ο σκοπός της τηλεδιασκεψης. Συζητήθηκαν μέσα προσέλκυσης, όπως τα φορολογικά κίνητρα που μπορεί να προκύψουν προς τους ενδιαφερομένους αλλά και την δυνατότητα ασφάλισης τους  ώστε να τους παρέχεται πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς και τις τεχνολογικές υποδομές που απαιτούνται. Η Περιφέρειά μας έχει πολλά προτερήματα για να έλξει ψηφιακούς νομάδες. Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο παράλληλα με την κυβερνητική πολιτική προς αυτή την κατεύθυνση”.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται