Νέα αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για 2021-2027 (ΕΣΠΑ) – 11 διαδικτυακές συναντήσεις εργασίας

spot_img

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ 

                                                                                      Κέρκυρα,  23-3-2021

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δια της Ομάδας Σχεδιασμού Προγράμματος (ΟΣΠ)  και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ξεκινά τη β φάση  διαβούλευσης με αντικείμενο τη «ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2021-2027 (ΕΣΠΑ)», που περιλαμβάνει συναντήσεις εργασίες ανά τομέα πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό θα οργανωθούν 11 διαδικτυακές συναντήσεις εργασίας/συζήτησης  ξεκινώντας την προσεχή Παρασκευή 26 Mαρτίου 2021 με 2 συναντήσεις:

  1.  Η συνάντηση εργασίας με αντικείμενο :  
  • Τουριστική Οικονομία στην  Π.Ι.Ν: Προτάσεις για την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του περιφερειακού τουριστικού προϊόντος, 

 θα πραγματοποιηθεί από 10.00π.μ. έως 12.00μ.

  • Η συνάντηση εργασίας με αντικείμενο:

Αγροδιατροφή και μεταποίηση, Εμπόριο και λοιπές υπηρεσίες (πλην τουρισμού): Προτάσεις για την αναβάθμιση του παραγωγικού δυναμικού της Περιφέρειας.

θα πραγματοποιηθεί από 12.30 έως 14.30μ.μ.

Στις συναντήσεις αυτές θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και της διοίκησης, των αντίστοιχων παραγωγικών, επαγγελματικών και εργατικών φορέων, κοινωνικών και επιστημονικών εταίρων και εμπειρογνώμονες.

Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συναντήσεις εργασίας για κάθε τομέα πολιτικής:   Υγεία & Πρόνοια, Εκπαίδευση & δια βίου μάθηση,  Πολιτισμός,  Μεταφορές,  Κοινωνική Πολιτική, Βιοποικιλότητα/Κλιματική αλλαγή, Απορρίμματα/Κυκλική οικονομία, Ύδατα/υγρά απόβλητα, Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη, για τις οποίες θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι ο 1ος κύκλος της διαβούλευσης (Δεκέμβρης 2020) επικεντρώθηκε στην ενημέρωση των φορέων για το πλαίσιο του σχεδιασμού της Περιόδου 2021-2027 για την περιφερειακή οικονομία.

Στον (τωρινό) 2ο κύκλο οι φορείς καλούνται να διατυπώσουν τις ανάγκες και προτεραιότητες του τομέα τους ώστε να προκύψουν οι απαραίτητες προβλέψεις και μέτρα Στρατηγικής που θα περιληφθούν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) της επόμενης 7ετούς Προγραμματικής περιόδου  που θα συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Ελληνικό Δημόσιο (ΕΣΠΑ 2021-27)

Λόγω των συνθηκών, όλες οι συναντήσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν μέσω του διαδικτύου (ηλεκτρονική πλατφόρμα epresence.gov.gr).

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται