Κατά της ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στη Σάμη

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (23.10.2021)

κατά της ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα του λαού της Σάμης Κεφαλονιάς και των φορέων

του νησιού ενάντια στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών, πέρυσι τον Οκτώβρη

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους κατοίκους της Σάμης και των άλλων περιοχών του νομού Κεφαλονιάς και Ιθάκης, (μεταξύ αυτών είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι και εργατικά συνδικαλιστικά στελέχη), επειδή ένα χρόνο πριν πρωτοστάτησαν στον μεγάλο αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση νέων Ανεμογεννητριών στην θέση «Ξερακιάς».

Οι συγκεκριμένοι διωκόμενοι μαζί με εκατοντάδες άλλους κατοίκους των πολύπαθων περιοχών Σάμης και Πυλάρου, βιώνοντας την εμπειρία των μεγάλων καταστροφικών πλημμυρών που προκλήθηκαν από τον «Ιανό», αντιστάθηκαν στην παραπέρα εγκατάσταση ανεμογεννητριών και διεκδίκησαν έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας. Για το λόγο αυτό η συγκεκριμένη δίωξη έχει χαρακτήρα τρομοκράτησης όσων διεκδίκησαν τα αυτονόητα, αλλά και όλου του λαού μπροστά στα νέα σχέδια εγκατάστασης νέων αιολικών «πάρκων» δεκάδων ΜW, που ήδη έχουν προγραμματιστεί και αδειοδοτηθεί σε όλο το νομό.

Οι σημερινές εξελίξεις με την απελευθέρωση της Ενέργειας στα πλαίσια της πολιτικής της Ε.Ε. για τη νέα «πράσινη κοινωνική συμφωνία» που προκρίνουν νέες ιδιωτικές επενδύσεις σε περισσότερες Α.Π.Ε., η εκτίναξη των τιμολόγιων του ηλεκτρικού ρεύματος που το καθιστά πανάκριβο προϊόν για τα λαϊκά νοικοκυριά, η ανυπαρξία έργων ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας της συγκεκριμένης περιοχής και ο αυταρχισμός και η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων, επιβεβαιώνουν την συνολική επίθεση ενάντια στο λαό από κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους.

Το Π.Σ. απαιτεί:

  • Παύση εδώ και τώρα όλων των διώξεων.
  •  Να σταματήσει κάθε προανακριτική διαδικασία και να μπει η υπόθεση στο αρχείο.
  • Να μην υπάρξει καμιά άλλη εγκατάσταση «Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», συμπεριλαμβανομένων και των ήδη αδειοδοτηθέντων, καθώς και να υπάρξει έλεγχος των υπαρχόντων.
  • Να αποζημιωθούν επιτέλους οι πληγέντες στο 100% και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στις υποδομές στα νοικοκυριά και στις μικρές επιχειρήσεις που ακόμη εκκρεμούν.
  • Να αρχίσουν αμέσως όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές που απαιτείται για να προστατευτούν και να εξασφαλιστούν από νέες καταστροφές.

                                  Ψηφίστηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση και το Ανυπότακτο Ιόνιο

spot_img

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img