Αίτημα για συνεδρίαση με θέμα: Μέτρα προστασίας εισοδήματος & υγείας εργαζομένων στον τουρισμό που πλήττονται από την υγειονομική κρίση

spot_img

Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

κ. Μουζακίτη Νίκο

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 19&20/03/2021 θέσαμε ερώτημα στον Πρόεδρο και στην Περιφερειακή Αρχή αν θα γίνει δεκτό το νέο αίτημα σύγκλησης έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα «Μέτρα προστασίας του εισοδήματος και της υγείας των εργαζομένων στον τουρισμό που πλήττονται από την υγειονομική κρίση» και το οποίο έχει υποβληθεί από τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων σε όλα τα νησιά στις 16/03/21 από:

  1. ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ, ΣΑΓΙΑΔΑΣ, ΕΡΕΙΚΟΥΣΑΣ, ΟΘΩΝΩΝ & ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ
  2. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ»
  3. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖ. ΣΤΑ ΞΕΝΟΔ. ΕΣΤΙΑΤ. & ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓ. Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
  4. ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Από την απάντηση που δόθηκε από την κα Περιφερειάρχη, διαφάνηκε ότι δεν σκοπεύει να αποδεχτεί το συγκεκριμένο αίτημα. Διαφάνηκε επίσης ότι προσπαθεί να το αποφύγει παρεμβαίνοντας στο περιεχόμενο και εντάσσοντάς το σε μια προσεχή συνεδρίαση έκτακτη μεν, μαζί με άλλα θέματα δε. Κατά τη γνώμη μας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, αφορά το μεγαλύτερο κλάδο εργαζομένων,.

Η συζήτησή με τη μορφή της «έκτακτης συνεδρίασης με ένα μοναδικό θέμα», είναι αναγκαία λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού, την έκταση των επαγγελμάτων που πλήττονται, το επικείμενο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου. Είναι επίσης υποχρέωσή μας απέναντι σε χιλιάδες εργαζόμενους σε όλα τα νησιά μας που το ζητούν.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, απευθυνόμαστε στον Πρόεδρο και στις άλλες δυνάμεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκτός της Χ.Α, προκειμένου να ζητήσουμε την σύγκληση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα «Μέτρα προστασίας του εισοδήματος και της υγείας των εργαζομένων στον τουρισμό που πλήττονται από την υγειονομική κρίση»., με βάση το άρθρο του κανονισμού που προβλέπει, ότι ο Πρόεδρος μπορεί να συγκαλέσει το Π.Σ εφόσον το επιθυμεί το 1/3 των Μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Μ.

                                                                       23/03/2021

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται