Το ακριτικό νησί Οθωνοί επισκέφθηκε η Ρόδη Κράτσα για τα ανοιχτά ζητήματα του τόπου

spot_img

Στην καρδιά του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας οι Οθωνοί

Το ακριτικό νησί επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για όλα τα ανοιχτά ζητήματα του τόπου

Επίσκεψη στους ακριτικούς Οθωνούς, στο βορεοδυτικότερο σημείο της χώρας,  πραγματοποίησε την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων                      Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρη Κοινωνικής Συνοχής , Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστα Ζορμπά και τον επιστημονικό του συνεργάτη , ιατρό Γιώργο Μηλιό.

Η Περιφερειάρχης συνομίλησε με κατοίκους για τα κρίσιμα ζητήματα, ενώ έγινε ενημέρωση στους επαγγελματίες για τη σωστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Τονίστηκε ιδιαίτερα το ζήτημα της αυστηρής εφαρμογής των μέτρων προστασίας και της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων  για την αποφυγή διασποράς του Covid – 19, καθώς ήδη έχουν αρχίσει να προσεγγίζουν το νησί σκάφη από την γειτονική Ιταλία, όπου η πανδημία εξακολουθεί να μας απασχολεί.

Ακολούθησε σύσκεψη με τοπικούς φορείς με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Οθωνών Δημήτρη Κατέχη και του Πρόεδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Σπύρου Φιλοκάλη, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα αλλά και η πορεία των αναπτυξιακών έργων στο νησί τόσο από την πλευρά του Δήμου όσο και από την πλευρά της Περιφέρειας.

Ειδικότερα συζητήθηκε το ζήτημα της  αποπεράτωσης του λιμένος Οθωνών, συνολικού προϋπολογισμού 8.282.000 ευρώ, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα δώσει πνοή στα Διαπόντια Νησιά και θα ωθήσει την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής,. όπως και την άρση της απομόνωσης.

Όπως τονίστηκε , η μελέτη του έργου «Αυλάκια Οθωνών Β’ Φάση» που αφορά την µετατροπή της προστατευόµενης, από νότιους κυµατισµούς, αυτής, αποβάθρας σε ολοκληρωµένο λιµένα, µε προστασία από όλους τους συνήθεις καιρούς που επικρατούν στην περιοχή. προετοιμάζεται για να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», αφού γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις. Κύριος του έργου είναι ο ΟΛΚΕ.
«Το ασφαλές λιμάνι για όλους τους καιρούς και για όλα τα σκάφη, μικρά και μεγάλα, δίνει ευκαιρίες στους κατοίκους των Οθωνών, ποιότητα και ασφάλεια ζωής, όπως και αναβαθμισμένης τουριστικής ανάπτυξης. Τα Διαπόντια νησιά έχουν τον δικό τους ρόλο στο αναπτυξιακό σχέδιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Είναι καθήκον μας να κάνουμε πράξη το όραμά μας , ότι η ανάπτυξη έχει νόημα και αποτέλεσμα όταν είναι ευημερία για όλους και παντού. Τα Διαπόντια Νησιά είναι κρίκοι της αλυσίδας  αυτού που λέγεται σύγχρονη ανάπτυξη και συνοχή στο Ιόνιο , υγιής και ασφαλή Περιφέρεια», ανέφερε η κ.Κράτσα–Τσαγκαροπούλου.

Συζητήθηκε επίσης η αξιοποίηση του προγράμματος LEADER και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων για καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες, η αναβάθμιση του διαδικτύου, η τουριστική προβολή του νησιού, η αδυναμία τακτικής συγκοινωνιακής γραμμής από διάφορα σημεία του νησιού προς το λιμάνι, η ενίσχυση του Δημοτικού Ιατρείου με προσωπικό αλλά και το θέμα της σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί. Για το τελευταίο ζήτημα τονίστηκε ότι οι Οθωνοί μπορεί να αποτελέσουν πρότυπο μικρού νησιού στον κρίσιμο αυτό τομέα, μέσω της δημιουργίας σύγχρονου σταθμού μεταφόρτωσης, πράσινου σημείου, υποδομών κομποστοποίησης και ανακύκλωσης με την συνεργασία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και την συμπαράσταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ιδιαίτερα το κλιμάκιο της Περιφέρειας στάθηκε στα θέματα εκσυγχρονισμού και ασφάλειας  των αθλοπαιδιών όπως και των πολιτιστικών χώρων και της προβολής της ταυτότητας των Οθωνών συνδεδεμένης και την ιστορία της μετανάστευσης αλλά και της ναυτοσύνης.

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψή της, η Περιφερειάρχης πραγματοποίησε αυτοψία στο ελικοδρόμιο του νησιού, όπου ενημερώθηκε για την αναγκαιότητα της γενικότερης αναβάθμισής του και  της επισκευής του μηχανήματος φωτισμού.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img