Συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων & Υπουργού Προστασίας Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη

spot_img

Συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

και Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη

Κατα την επίσκεψή του στη Ζάκυνθο συζητήθηκαν θέματα

εφαρμογής μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και οδικής ασφάλειας

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Επίσκεψη εργασίας στην Ζάκυνθο πραγματοποίησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, όπου συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις με θεσμικούς φορείς.

Στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και του Δήμου ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Στασινόπουλος ενημέρωσε τον κ. Χρυσοχοϊδη αναφορικά με το αίτημα που έχει καταθέσει η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου για να λάβει την έδρα του Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας και παράλληλα την λειτουργία Σχολής Πυροσβεστικής που θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του παλιού Νοσοκομείου, ενω έθεσε το κρίσιμο ζήτημα της επαναλειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος στο Λαγανά.

Στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη παρουσιάστηκαν, επίσης, από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη, α) οι ενέργειες που έχουν γίνει για την αποκατάσταση των αστοχιών και φθορών του οδικού δικτύου, β) οι δράσεις που έγιναν και συνεχίζονται στο πλαίσιο της πυροπροστασίας για την διάνοιξη και δημιουργία αγροτικών δρόμων και καθαρισμό περιοχών, γ) η ανάγκη δημιουργίας δρόμου διαφυγής στην περιοχή πάνω από το “Ναυάγιο” για την ασφάλεια ντόπιων, ελλήνων και ξένων επισκεπτών όπως και σε άλλες δύσβατες αλλά επισκέψιμες παραλίες και γ) η ενίσχυση, μέσω ΕΣΠΑ, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών υπηρεσιών με οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό.

Επίσης, ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κωνσταντίνο Καποδίστρια, αναφορικά με τα προγράμματα “Λαέρτης” το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και αφορά τη διαχείριση φυσικών κινδύνων και “Τηλέμαχος” για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στα Ιόνια Νησιά  καθώς επίσης για το AETHER του προγράμματος INTERREG Ελλάδα – Ιταλία, από τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου για την αντιμετώπιση της απώλειας της βιοποικιλότητας και των απειλών-κινδύνων της προστασίας του πολίτη.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, επεσήμανε πως βρίσκεται στη Ζάκυνθο για να την επαναφέρουν στην κανονικότητα όσον αφορά στον τομέα της Ασφάλειας, την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Ζακύνθου. Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοΐδης πρόσθεσε ότι α) ενισχύεται με είκοσι μόνιμους αστυνομικούς από τον Σεπτέμβριο η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου, β) θα επιστρέψουν οριστικά οι δέκα αποσπασμένοι από τον Έβρο και τα νησιά, για να βοηθήσουν, στο έργο του αεροδρομίου και στην αντιμετώπιση της πανδημίας και γ) δημιουργούνται δύο μονάδες ΟΠΚΕ, οι οποίες θα είναι παρούσες στα πιο δύσκολα σημεία της Ζακύνθου όπως είναι ο Λαγανάς.

Ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τόσο στην πρόληψη των πυρκαγιών και της ελαχιστοποίησης των κινδύνων, όσο και στην κατάσβεση μέσω διάθεσης υδροφόρων και της οργάνωσης ενός δικτύου τους, ενώ ανακοίνωσε πως θα επιδιώξει την άμεση χρηματοδότηση μέσω πολιτικής προστασίας την δημιουργίας δρόμου διαφυγής στο “Ναυάγιο”, που θα εξασφαλίζει την ομαλή αντιμετώπιση πυρκαγιάς και της προστασίας της ζωής των επισκεπτών.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται