Ρόδη Κράτσα: Αναγνώριση ρόλου Εθελοντικών Οργανώσεων πολιτικής προστασίας & διαβεβαίωση υποστήριξής τους

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: Αναγνώριση του ρόλου

των Εθελοντικών Οργανώσεων πολιτικής προστασίας

και διαβεβαίωση υποστήριξής τους

Συνάντηση με τις Εθελοντικές Ομάδες της Κεφαλονιάς πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρου Τραυλού, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σωτήρη Κουρή, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης Κώστα Ζορμπά και της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών & Πολιτισμού Κατερίνας Μοθωναίου.

Η Περιφερειάρχης συνεχάρη για την προσφορά τους και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους για την συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση του “ΙΑΝΟΥ” και την διάσωση συμπολιτών μας που κινδύνευσε η ζωή τους.

Οι εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων Πυλάρου κ. Τζανη Λάμπρο, Λειβαθούς κ. Σπύρο Μοσχόπουλο, Ελειού – Πρόννων κ. Παπαδάτο Διονύση, Ερίσου κ. Γιώργο Τρουντή, Παλικής κ. Βασίλη Φανό και Λειβαθούς Εικοσιμίας κ. Γιώργο Ποταμιάνο ενημέρωσαν την Περιφερειάρχη για την διαχρονική συνεισφορά τους σε κάθε φυσική καταστροφή ή άλλη έκτακτη ανάγκη.

Ζήτησαν την στήριξη της Περιφέρειας στην προσπάθεια που καταβάλλουν με υλικοτεχνική υποδομή και την οικονομική ενίσχυσή τους εφόσον κατι τέτοιο προβλέπεται για καυσιμα, μπότες, στολές, την αγορά γεννητριών, σκαφτικών, φορητών αντλιών, συστημάτων επικοινωνίας και άλλων μηχανημάτων έργου.

Η Περιφερειάρχης αναγνώρισε τις ανάγκες τόσο για την καταχώρηση του ρόλου τους στο θεσμικό πλαίσιο και για συνεχή εκπαίδευση, όσο και για υλικοτεχνική υποστήριξη και προγράμματα.

Παρουσίασε την θετική εξέλιξη του προγράμματος “ΛΑΕΡΤΗΣ” για την πολιτική προστασία το οποίο ήταν σε αδράνεια επι σειρά ετών, και μέσω του οποίου θα υποστηριχθούν οι Εθελοντικές Οργανώσεις σε επιχειρησιακή υποδομή και ατομική προστασία, τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των Εθελοντικών Οργανώσεων ότι θα ζητήσει άμεση υποστήριξή τους σε εξοπλισμό από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η Περιφερειάρχης έκανε γνωστό, επίσης, πως στις άμεσες προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής είναι η ανάδειξη και ενίσχυση των Εθελοντικών Ομάδων αλλά και η αυτονομία τους μέσω του νέου νόμου που παρέχει την δυνατότητα να συσταθεί Εθελοντική Πολιτική Προστασία.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται