Περιφέρεια-Υφυπουργός Υγείας για τη λειτουργία των ΜΕΘ εστιάζοντας σε Κεφαλονιά & Λευκάδα

spot_img

“Ασφαλής και υγιής” Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με το Υπουργείο Υγείας

Η στελέχωση των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η αναβάθμιση των 12 Κέντρων Υγείας, οι υγειονομικές ανάγκες των Διαποντίων νήσων και όλων των μικρών νησιών ενόψει τουριστικής περιόδου και η ενίσχυση του ΕΚΑΒ αποτέλεσαν μεταξύ άλλων το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας μεταξύ του Υφυπουργού κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, των συνεργατών του και της Περιφερειάρχη κ. Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής και Απασχόλησης κ. Κώστα Ζορμπά και του Επιστημονικού Συνεργάτη κ. Γιώργου Μηλιού.

Η Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες της παρουσίασαν το πρόγραμμα της Περιφερειακής Αρχής για την “Ασφαλή και υγιή Περιφέρειά” τους και τις ανάγκες που καλείται να καλύψει η Κυβέρνηση.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Συζητήθηκαν και θέματα COVID 19 που απασχολούν υγειονομικό προσωπικό και επαγγελματίες του τουρισμού ενώ έγινε ενημέρωση του Υφυπουργού και για το πρόγραμμα “Εκπαίδευσης των επαγγελματιών του τουρισμού” σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ως προς την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, μια δράση που χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με ποσό που ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ.

Τονίστηκε έντονα το θέμα της νησιωτικότητας και η επείγουσα ανάγκη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία και κατατέθηκα προτάσεις επαναπροσδιορισμού των κινήτρων που μπορούν να δοθούν στους επικουρικούς και ειδικευόμενους γιατρούς, ώστε να υπάρχει πλήρη κάλυψη στην στελέχωση των νοσοκομείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Τονίστηκε, το θέμα της επαναλειτουργίας της πλατφόρμας για την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού λόγω των προβλημάτων που υπήρξαν στον πρώτο διαγωνισμό από την 6η ΥΠΕ.

Ζήτησαν από τον Υφυπουργό τον εξοπλισμό και την λειτουργία των ΜΕΘ σε όλα τα Γενικά Νοσοκομεία εστιάζοντας στις απαράδεκτες ελλείψεις στην Κεφαλλονιά και στην Λευκάδα.

Ενημερώθηκε ο Υφυπουργός για τη συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το ΕΚΑΒ το οποίο θα αναλάβει την διαγωνιστική διαδικασία για την επίσπευση των διαδικασιών προμήθειας ασθενοφόρων μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΣΠΑ. Αφορά την προμήθεια πέντε ασθενοφόρων και τεσσάρων κινητών μονάδων για τον αστικό ιστό, αρχικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.

Συζητήθηκε επίσης η αναγκαιότητα της προμήθειας δύο πλωτών ασθενοφόρων τα οποία θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 500.000 ευρώ ενισχύοντας ετσι το αίσθημα της ασφάλειας των συμπολιτών μας ειδικά εκείνων των ακριτικών νησιών του Ιονίου.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img