Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Νέο πρόγραμμα 16 εκατ. ευρώ για ενίσχυση επιχειρήσεων & εργαζομένων

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: Συνεχής η παρέμβαση της Περιφέρειας για ενίσχυση των επιχειρήσεων και εργαζομένων

Νέο Πρόγραμμα 16 εκατομμυρίων ευρώ

Συνάντηση εργασίας είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ζακύνθου κ. Φώτη Κόττη, την Γραμματέα κα Νίκη Μαλαφούρη και τον Οικονομικό Επόπτη κ. Νίκο Τσίπηρα, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Γιώργου Στασινόπουλου, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα της οικονομίας της Ζακύνθου αλλά και αντάλλαξε απόψεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν απο την κρίση του covid-19.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε επ΄ αυτού ότι έχουν ήδη ζητηθεί από την Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ οι απόψεις των Επιμελητηρίων για το νέο Πρόγραμμα που θα προκηρύξει ποσού ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ ενίσχυσης κλάδων επιχειρήσεων που δεν επιχορηγήθηκαν, από το τρέχον πρόγραμμα της άμεσης ενίσχυσης ρευστότητας με πόρους του ΕΣΠΑ. 

“Πετύχαμε να εξασφαλίσουμε πόρους για ένα δεύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, προϋπολογισμού 16 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε σε αυτό να ενταχθούν και επιχειρήσεις των οποίων οι ΚΑΔ δεν ήταν στο πρώτο πρόγραμμα. Σε αυτό το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης, θα ρίξουμε το βάρος μας στην εστίαση, κλάδος ο οποίος έχει ιδιαίτερη ανάγκη. Μιλάμε, βέβαια, πάντα για ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ με συγκεκριμένα κριτήρια και κανόνες. Δεν υπάρχει το απόλυτα δίκαιο κριτήριο για την χρηματοδότηση τόσο μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεων, αλλά όμως υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια τα οποία υιοθετούμε” δήλωσε η Περιφερειάρχης.

Ζητήθηκε, επίσης, από το Επιμελητήριο, η όσο το δυνατόν συντομότερη δημοσίευση νέας πρόσκλησης για επιχορήγηση δημιουργίας e-shop και αναμένει την τελική έγκριση του. Για το λόγο αυτό υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ του Επιμελητηρίου Ζακύνθου με την Περιφερειακή Αρχή για τα θέματα επιχειρηματικότητας, σε ένα ευρύ πλαίσιο. 

Η Περιφερειάρχης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη επανεκκίνησης και ενδυνάμωσης της οικονομικής δραστηριότητας και στην ανάγκη ενίσχυσης των δράσεων και λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Ιονίων Νήσων ενω ενημέρωσε για τον σχεδιασμό δράσεων στο επίκεντρο των οποίων θα βρίσκονται οι γυναίκες επιχειρηματίες, η ανάδειξη των επιπτώσεων που υφίστανται από την παρατεταμένη κρίση της πανδημίας και τις αλλαγές που ήλθαν στην οικογενειακή και επαγγελματική ζωή τους.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

spot_img

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται