Περιφέρεια ΙΝ: Μεγάλη απώλεια του τ. Προέδρου Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν για Ευρώπη & Ελλάδα

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη απώλεια του τ. Προέδρου Βαλερί Ζισκάρ ντ΄ Εστέν

για την Ευρώπη και την Ελλάδα

Μια σπάνια προσωπικότητα, πραγματικός και σταθερός φίλος της Ελλάδος, ο τ. Πρόεδρος της Γαλλίας  Βαλερί Ζισκάρ ντ΄ Εστέν έφυγε από την ζωή και αφήνει μεγάλο κενό στην πνευματική και πολιτική ζωή της Ευρώπης.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Πεπαιδευμένος και πεπεισμένος, ευρωπαίος, συνέβαλε τα μέγιστα στην γαλλογερμανική συνεργασία,  και στην ενοποίηση της Ευρώπης από την σύλληψη της κοινής νομισματικής πολιτικής, έως την πολιτική ενοποίησή της  βάσει ενός ευρωπαϊκού Συντάγματος, το οποίο δυστυχώς δεν υιοθετηθηκε.

Η πολιτική του είχε πάντα ως υπόβαθρο τις αξίες του ελληνισμού, και του ανθρωπισμού, για μια Ευρώπη που στηρίζεται στις αξίες αυτές, της οποίας αναπόσπαστο κομμάτι είναι η Ελλάδα.

Ο ελληνικός λαός δεν ξέχασε ποτέ την υποστήριξη που έδωσε στη χώρα μας για να ενταχθεί στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, όταν αγωνιζόταν να βρει τους ρυθμούς μιας σύγχρονης δημοκρατίας μετα από την επταετή δικτατορία που είχε περάσει.

Θαυμάστριά του από τα φοιτητικά μου χρόνια, παρακολουθούσα συστηματικά την πολιτική του στην Γαλλία και στην ευρωπαϊκή σκηνή.

Το 1991, στην πρώτη συνάντηση που έγινε στην Βουδαπέστη μεταξύ ευρωπαίων απο την δυτική και ανατολική Ευρώπη , μετα την πτώση του τείχους του Βερολίνου του είπα οτι στην Ελλάδα τον θεωρούμε τον πιο θερμό φιλέλληνα.

Και μου απάντησε “Μα εγώ είμαι Έλληνας. Δεν έχω την Ελληνική υπηκοότητα, αλλά έχω την Ελληνική παιδεία που θεμελίωσε την Ευρώπη”.

Σήμερα αποχαιρετώντας τον με σεβασμό, αναλογίζομαι ότι έχουμε ζωηρή ανάγκη πολιτικών ανδρών και γυναικών αυτης της παιδείας και της οραματικότητας στην Ευρωπαϊκή σκηνή.

Αιωνία του μνήμη.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img