Περ. Συμβούλιο ΙΝ: Καταδικάζει τους εμπρησμούς στην Κέρκυρα – Αναζήτηση ενόχων & ευθυνών

spot_img

20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Kαταδικάζει τους εμπρησμούς στις Σινιές, 

πλησίον του Ερημίτη, το Περιφερειακό Συμβούλιο 

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Αναζήτηση ενόχων και ευθυνών

Ανάγκη για αυξημένη πολιτική προστασία

Τον αποτροπιασμό του για τις δόλιες ενέργειες όσων ενεργούν ως ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί  καταστροφικών πράξεων, όπως οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Αγίου Στεφάνου Σινιών της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (πλησίον του Ερημίτη) εξέφρασε κατα πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

Ζητά από την Πολιτεία, τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαλευκανθούν οι αιτίες τις πυρκαγιάς, να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι από το νόμο προβλεπόμενες έννομες συνέπειες στους υπαιτίους της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος στη συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης, να ενισχυθούν με κάθε δυνατό τρόπο όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται με αντικείμενο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Το ψήφισμα που έφερε η η Περιφερειακή Αρχή αναφέρει:

“Μετά το συμβάν των πυρκαγιών στην περιοχή Αγίου Στεφάνου Σινιών της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά από την Πολιτεία, τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαλευκανθούν οι αιτίες τις πυρκαγιάς, να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι από το νόμο προβλεπόμενες έννομες συνέπειες στους υπαιτίους της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος στη συγκεκριμένη περιοχή.

Εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις δόλιες ενέργειες όσων ενεργούν ως ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των καταστροφικών αυτών πράξεων, υποκινούμενοι από ταπεινά ένστικτα και από ιδιοτελή κίνητρα.

Η Πολιτεία, καθώς και κάθε αρμόδια αρχή καλείται εντός των πλαισίων των αρμοδιοτήτων της, να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια και κατάλληλα μέσα, ώστε να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον των νησιών της Περιφέρειάς μας από μελλοντικά τέτοια γεγονότα που αλλοιώνουν την εικόνα του.

Καλούμε την Πολιτεία να ενισχύσει με κάθε δυνατό τρόπο όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και συλλόγους που δραστηριοποιούνται με αντικείμενο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από φαινόμενα πυρκαγιών και άλλων από φυσικά αίτια καταστροφών.

Επίσης δε, καλούμε και κάθε ενεργό πολίτη, που σέβεται και αγαπά το περιβάλλον να δραστηριοποιηθεί μέσα από τις δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων με αίσθημα ατομικής ευθύνης, για να ανατραπεί στο μέλλον οιαδήποτε άλλη τέτοιας μορφής πράξη και να μην επιτρέψουμε στις προθέσεις οιωνδήποτε κακόβουλων, που ενεργώντας με πρόθεση ή και “προβοκατόρικα”, πλήττουν με τις ενέργειές τους το φυσικό περιβάλλον σε ολόκληρη την Περιφέρειά μας και τη χώρα μας”.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img