Πεδία συνεργασίας Δ. Ζακύνθου & Περιφέρειας ΙΝ για υποδομές, στερεά απόβλητα & εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πεδία συνεργασίας Δήμου Ζακύνθου και Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για υποδομές, στερεά απόβλητα και εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την  Επανάσταση του 1821

Για θέματα που αφορούν στα κρίσιμα ζητήματα ποιότητας ζωής και ανάπτυξης καθως και τη συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τον Δήμο Ζακύνθου συζήτησαν η  Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου κατα την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Νικήτα Αρετάκη.

Κατα την διάρκεια της συνάντησης εργασίας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου, της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών & Πολιτισμού Κατερίνας Μοθωναίου και των Αντιδημάρχων Βιβής Καψαμπέλη και Νικήτα Σπίνου, αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με την ωρίμανση έργων του Δήμου Ζακύνθου προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” αλλά και προτάσεις για την αποκατάσταση βασικών υποδομών και πολιτιστικών μνημείων μέσα από διάφορα αλλά προγράμματα.

Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών της λειτουργίας του νέου περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, στην οποία η συμβολή του Δημάρχου Ζακύνθου ως μέλος του ΔΣ του νέου ΦΟΔΣΑ, είναι θετική, όπως δήλωσε η Περιφερειάρχης, η οποία από την νομοθεσία είναι Πρόεδρος του νέου διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

Επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη της συντήρησης, εξωραϊσμού και αποκατάστασης του εμβληματικού και επιβλητικού κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου. Κυρίως, η πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να προχωρήσει στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την οποία η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως φορέας χρηματοδότησης και ο Δήμος Ζακύνθου ως κύριος του έργου, να εργαστούν για την αποκατάσταση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου. Μάλιστα, ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε την Περιφερειάρχη πως εντός των ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, η οποία θα της παραδοθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

Θέμα συζήτησης ήταν και η ανάπλαση της παραλίας του Αργασίου, η οποία έχει πάρει τον δρόμο για την επικαιροποίηση και προετοιμασία της ένταξής της, επίσης, στο ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

Συζήτησαν θέματα που αφορούν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που σχεδιάζονται αναφορικά με το επετειακό πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με στόχο να αναδειχθεί ο ιστορικός ρόλος της Ζακύνθου, ενω ζητήθηκε από την Περιφερειάρχη η παρέμβαση του Δήμου για τον εξωραϊσμό και αποκατάσταση σημείων όπως ο Λόφος του Στράνη, ο Άγιος Γεώργιος των Φιλικών καθώς και του χώρου του Εβραϊκού Μνημείου στην πόλη, λόγω του ενδιαφέροντος επισκεψιμότητας από το Ισραήλ.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται