ΠΕΔ-ΙΝ: Στηρίζει τους Δήμους των Ιονίων Νήσων για την αντιμετώπιση των καταστροφών από την κακοκαιρία

spot_img

Αργοστόλι, 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΕΔ-ΙΝ στηρίζει τους Δήμους των Ιονίων Νήσων για την αντιμετώπιση των καταστροφών από την κακοκαιρία.

Η ΠΕΔ-ΙΝ εκφράζει τη συμπαράσταση της προς τους Δήμους αλλά και προς τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των νησιών μας, για την αντιμετώπιση των καταστροφών και των προβλημάτων που προκάλεσε η επέλαση του Μεσογειακού κυκλώνα.

Ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης, Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ, έχει συνεχή επικοινωνία με τους Δημάρχους των Ιονίων Νήσων και βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα τους, για την υποστήριξη των προσπαθειών τους και για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Οι περισσότερες καταστροφές εντοπίζονται στην Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη, αλλά μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και στη Ζάκυνθο, όπως και στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι.

Ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης, Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ, περιόδευσε σε όλες τις περιοχές της Κεφαλλονιάς που έχουν πληγεί από την πρωτοφανή κακοκαιρία και κυρίως σε περιοχές στο Δήμο Σάμης, όπως η Αγία Ευφημία και η Άσσος.

Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει επαφές και επικοινωνίες για να συμβάλλει στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, για να δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν πληγεί, αλλά και για να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι υποδομές που έχουν καταστραφεί.

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ έχει ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Τάκη Θεοδωρικάκο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, για να μεταφέρει τα αιτήματα των Δήμων για άμεσες ενέργειες υποστήριξης και για χρηματοδότηση των Δήμων, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις μεγάλες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.  

Από το Γραφείο Τύπου της

Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται